четвер, 06 квітня 2017 14:14

Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+

Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+
Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк вважає, що Європа і НАТО "повинні для себе зробити висновки, яким чином відповідати на нові виклики"

"Не бійтеся постачати оборонну зброю для України. Не бійтеся Росії. Ми захищаємо ваші кордони. Наші вояки зі зброєю в руках захищають безпеку Європи", - звернувся Арсеній Яценюк до партнерів з НАТО під час ювілейного 10-го Київського безпекового форуму, організованого Фондом "Відкрий Україну".

Арсеній Яценюк виступив під час дискусії "Зміцнення співробітництва та безпеки України та країн Балтії", в якій на його запрошення беруть участь прем'єр-міністри України Володимир Гройсман, Естонії Юрі Ратас, Латвії Маріс Кучінскіс та Литви Саулюс Скверняліс у форматі, який заснували 2015 року в Ризі з його ініціативи як тогочасного глави українського уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Європа і НАТО "повинні для себе зробити висновки, яким чином відповідати на нові виклики".

Він наголосив, що Україна "заплатила надто велику ціну за відсутність політичної волі серед країн-членів НАТО у 2008 році заявити на весь світ, що Україна і Грузія отримують план дій щодо членства в НАТО": "Ціна цьому – анексована територія Грузії. Ціна цьому – анексований Крим, тимчасово втрачений Донецьк і Луганськ. Ціна цьому – військові злочини, зокрема у Сирії".

"На силу треба завжди відповідати силою. По-іншому у світі не буває. Це єдиний формат, який розуміють диктаторські режими", - наголосив він.

Арсеній Яценюк висловив переконання, що партнери з НАТО "повинні подумати над новим форматом співробітництва": "Я б його назвав НАТО+".

"На моє переконання, формат НАТО+ повинен передбачати, що збройні сили тих країн, які входять в цей формат, є повністю взаємопов'язані та взаємоефективні разом з країнами-членами НАТО. Ми повинні повністю відповідати всім стандартам збройних сил країн-членів Альянсу", - підкреслив він.

"Розумію, що сьогодні немає політичної волі швидко прийняти Україну в Альянс. Але повинна бути політична воля, щоби збройні сили країн-членів НАТО і Збройні сили України були на одному рівні підготовки, говорили однією мовою і оборонялися однією зброєю", - наголосив лідер "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк виступає за створення нового формату співпраці НАТО+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути