понеділок, 04 серпня 2014 07:41

Яценюк очолить список "Солідарності" на виборах - політолог

Яценюк очолить список "Солідарності" на виборах - політолог
Віталій Кулик. Фото: lenta-ua.net

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ведуть спільну гру в парламенті.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віталій Кулик.

"В Раді є спільна гра – Яценюка і Порошенка. Арсеній Петрович може бути партнером цієї гри. Потім він очолить список партії "Солідарність". Гра пов'язана з розпуском парламенту, але збереження керованості перехідної коаліції у Верховній Раді, яка забезпечувала б оперативне голосування до розпуску і обрання нового парламенту. Також керованість Кабінету міністрів з боку Банкової", - розповів він.

На уточнююче запитання журналіста проте, що раніше експерти наголошували, що партію Порошенка може очолити колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, Кулик відповів:

"По-перше, Луценко не є командиром, який може витягнути "Солідарність". По-друге, Яценюк справді на своєму місці і це оцінює більшість експертів і виборців. Останнє соціологічне дослідження показує, що у Яценюка починає зростати рейтинг. Не стрімко, як у Порошенка, але достатньо для того, щоб говорити, що він подолав негативний баланс недовіри. Якщо раніше він був невпевнений політик на Майдані, то зараз йому більше довіряють, чим ні".

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада не підтримала відставку прем'єра Арсенія Яценюка. За недовіру прем'єру проголосували лише 16 нардепів. Зазначимо, що у середині червня екс-глава МВС Юрій Луценко заявив, що готовий очолити партію Порошенка, якщо партія ухвалить відповідне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк очолить список "Солідарності" на виборах - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути