Ексклюзиви
субота, 14 лютого 2009 15:17

Яценюк дивується, чому тричі відставлений Стельмах керує НБУ

Яценюк дивується, чому тричі відставлений Стельмах керує НБУ

Екс-голова Верховної Ради, член фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк вважає за необхідне якнайшвидше вирішити кадрові питання в Нацбанку для здійснення ефективних кроків з подолання кризи.

Про це він заявив під час ефіру на телеканалі "Інтер" у п"ятницю ввечері.

"По Національному банку потрібно припинити ці політичні спекуляції. Тричі відправили (у відставку) двічі відставленого Стельмаха, а він і далі керує Національним банком", - сказав Яценюк.

За його словами, або президент, прем"єр-міністр, лідер опозиції, лідер коаліції з головою парламенту збираються і приймають кадрові рішення, або будь-які інші дії, вчинені парламентом, будуть неконституційними.

Як сказав Яценюк, на сьогодні немає іншого виходу, ніж формувати зовсім нову кредитну політику, за якою НБУ разом з комерційними банками повинен визначити чотири пріоритетні галузі кредитування і піти на підтримку ліквідності банківської системи.

"Я відверто скажу, що це йдеться у тому числі і про друк як такий, але це друк не на спекуляції на валютному ринку, це друк на підтримку того, щоб банки жили і щоб трошки жевріла економіка і надавалися кредити", - сказав Яценюк.

При цьому він додав, що це має відбуватися у прогнозованих параметрах, щоб не спровокувати нову інфляцію.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Яценюк дивується, чому тричі відставлений Стельмах керує НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути