Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2009 15:22

Яценюк "відбілює" Україну перед німцями

Яценюк "відбілює" Україну перед німцями
Лідер "Фронту змін", народний депутат Арсеній Яценюк вважає, що Україна матиме змогу покращити свій імідж у Європейському Союзі.

Як повідомили у прес-службі "Фронту змін", про це Яценюк заявив в інтерв"ю журналістам під час робочого візиту до Берліна.

"Я переконаний, що в нас буде можливість покращити імідж України у Європі. Засобів для цього є дуже багато: для початку нам потрібно показати свою політичну передбачуваність", – сказав він.

За словами Яценюка, для України дуже важливо налагодити добрі відносини з країнами Євросоюзу, у тому числі з Німеччиною, "отримати друзів у так званій старій Європі, яка дуже впливова, з одного боку, а з іншого боку, може надати велику допомогу Україні у політичних та економічних аспектах".

При цьому Яценюк нагадав, що Німеччина для України є стратегічним партнером, зокрема, в економічній сфері, про що свідчить і рівень інвестицій. "Фактично, Німеччина є одним із найбільших інвесторів української економіки. Вона експортує неймовірну кількість товарів до України – на суму близько 5 млрд. доларів", - скавзав Яценюк, водночас зауваживши, що у двосторонній торгівлі Україна має негативне сальдо на користь Німеччини. Тому, за його словами, Німеччина зацікавлена в такому ринку як Україна. "Але тепер було б бажано, щоб Україна була зацікавлена у такому ринку як Німеччина", – додав Яценюк.

Перебуваючи у Берліні, лідер "Фронту змін" також провів низку зустрічей з впливовими політиками та представниками уряду Німеччини, зокрема, з керівником Управління з питань зовнішньої політики, політики безпеки та розвитку Канцлера ФРН Кристофом Хойсгеном та лідером опозиції в Бундестазі, головою ВДП Гідо Вестервеллє.

Крім того, Яценюк виступив з доповіддю на засіданні круглого столу "Україна – від кризи до надійного партнерства", і ще планує зустрітися з екс-міністром закордонних справ ФРН Йошкою Фішером та з державним міністром МЗС Німеччини Гернотом Ерлером, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк "відбілює" Україну перед німцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути