вівторок, 29 липня 2014 11:20

Яценюк обманює депутатів - Охріменко

Яценюк обманює депутатів - Охріменко
unian.net

В резервному фонді достатньо грошей для завершення АТО.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів економіст Олександр Охріменко.

"Розмови Яценюка, що немає грошей — брехня. Замміністр фінансів Володимир Матвійчук раніше казав, що на сьогоднішній момент у резервному фонді Кабінету міністрів залишилось 6,5 мільярда гривень. Цих грошей достатньо для будь-якого проведення військових операцій, завершення АТО. Яценюк умисно перекручує факти, говорить недостовірну інформацію. За два місяці з резервного фонду було використано 2,3 мільярда гривень. Тому розмови про 6 чи 9 мільярдів — це брехня", - розповів Охріменко.

Він зауважив, що міністр фінансів Олександр Шлапак заявляв, що на рахунку резервного фонду залишилось 520 мільйонів, а замміністр Матвійчук — 6,5 мільярда гривень.

"Це зовсім різні дані. Скоріше за все, Яценюк хоче обманути депутатів, додатково отримати гроші, вкрасти їх через військовий тендер і витратити невідомо куди", - додав економіст.

Він зауважив, що сьогодні ніяких змін до законів не потрібно.

"Не потрібно вводити ніяких додаткових податків, відправляти у відпустку працівників. Яценюк повинен підписати постанову, щоб з 6,5 мільярда виділили скільки треба — мільярд чи півтора. Тим паче він самостійно розпоряджається резервним фондом Кабінету міністрів. Ніяких рішень Верховної Ради не потрібно", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв підписати постанову про виділення грошей на потреби армії, якщо Верховна Рада не ухвалить відповідний закон. Зазначимо, що у проекті змін до держбюджету на 2014-тий рік пропонується виділити додатково кошти для учасників АТО — це 9,1 мільярда гривень. Також прем'єр пропонує запровадити "військовий податок" — 1,5% від зарплати до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк обманює депутатів - Охріменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути