Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2016 15:33

"Я сделала все" - Деканоідзе залишає поліцію

"Я сделала все" - Деканоідзе залишає поліцію
Фото: wikipedia.org

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе офіційно заявила про свою відставку.

Про це вона сказала на брифінгу 14 листопада.

"Мої дорогі, рідні українці. У рамках своїх повноважень я зробила все, що в моїх силах, щоб принципи дотримувалися. Створила фундамент для розвитку нової Національної поліції. Залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини роботи. На жаль, моїх повноважень і волі не було достатньо для різких змін. Моя функція виконана. У зв'язку з чим заявляю про свою відставку", - сказала Деканоідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марушевська подала у відставку

"Вважаю за необхідне в найкоротші терміни провести відкритий прозорий конкурс на посаду нового глави Національної поліції України", - повідомила Деканоідзе.

Вона заявила, що не хоче "виносити сміття з хати". При цьому наголосила, що Нацполіція не зможе ефективно працювати без достатнього фінансування, судової реформи та за будь-якого втручання політиків у роботу правоохоронців.

"Не можуть і не повинні призначення в правоохоронних органах узгоджуватися з політиками. Не повинні політики використовувати сили правопорядку для захисту своїх політичних інтересів. Без розуміння цього країна знову буде приречена на протистояння суспільства і влади", - наголосила Деканоідзе.

Хатія Деканоідзе очолила Національну поліцію України 5 листопада 2015 року. До того була радником глави МВС Арсена Авакова.

Раніше народний депутат Єгор Соболєв пов'язав відставку Деканоідзе з намаганням пропихнути призначення начальником поліції Черкащини Валерія Лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Я сделала все" - Деканоідзе залишає поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути