середа, 24 жовтня 2012 17:04

"Я переймаюсь через те, де мій чоловік, та чи живий він досі" - Розинська про Мельниченка

"Я переймаюсь через те, де мій чоловік, та чи живий він досі" - Розинська про Мельниченка
Наталія Розинська преживає за життя свого чоловіка. Фото: tsn.ua

Наразі невідомо де перебуває екс-майор Держохорони Микола Мельниченко, якого затримали сьогодні в аеропорту "Бориспіль".

Про це Gazeta.ua повідомила телеведуча Наталія Розинська, цивільна дружина Мельниченка.

"Приблизно о 13:00 пролунав дзвінок від адвоката Миколи Івановича Миколи Недільки, і він зразу передав трубку Миколі Івановичу, і ми могли поспілкуватися приблизно хвилину. Я дізналася, що Миколу затримали в "Борисполі", - розповіла вона.

"Коли він прилетів з Нью-Йорка, його затримали працівники Служби безпеки України. Мені навіть хвилину вдалося поспілкуватися з працівниками СБУ, а саме зі слідчим. Він представився, проте я так хвилювалась, що не запам'ятала його прізвище. Знаю, що його справою займався слідчий Сівіков. Інший слідчий проводив затримання Миколи Івановича Мельниченка, і він мені повідомив, що Миколу мали повезти у слідчий ізолятор СБУ. Саме тут зараз, під цим слідчим ізолятором, я і перебуваю", - додала Розинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко повернувся, бо йому щось пообіцяли — адвокат вдови Гонгадзе

За її словами, коли вона приїхала в слідчий ізолятор, їй "офіційно повідомили, що Миколи Івановича Мельниченка в слідчий ізолятор СБУ не доставляли". "Останній раз, коли я виходила на зв'язок із Миколою Неділько, адвокатом Миколи Івановича, то ситуація була наступною: Миколу Івановичу відокремили від адвоката, посадили в автомобіль та повезли, ніби-то в слідчий ізолятор СБУ, проте сюди його так і не довезли, тому що ми тут чатуємо", - пояснила телеведуча.

Також вона повідомила:"Я дуже переживаю, оскільки він зараз сам, навіть без адвоката. Я дуже переживаю, щоб він залишився живим і здоровим. Я маю таку інформацію, що дуже багато людей хотіли б бачити мого чоловіка мертвим, аніж живим. Тому, я дуже переживаю, щоб з ним нічого не сталося. Я попередила слідчого СБУ, щоб СБУ навіть не думало здійснювати ні фізичний, ні моральний вплив на мого чоловіка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ

Відповідаючи на питання, чому саме зараз Мельниченко вирішив повернутися до України, саме напередодні виборів, вона сказала: "Про те, що Микола хотів повернутися до України давно вже відомо, він сам про це повідомляв неодноразово. Україна — це його рідна, кохана Батьківщина, він, насправді, любить цю країну. Він абсолютно ні в чому не винна людина".

"Миколу звинувачують в тому, що він розкрив державну таємницю, повідомивши суспільству правду про вбивство Георгія Гонгадзе. Це просто якась трагікомедія. Жодна демократична країна світу цього не зрозуміє. Я переконана, що всі звинувачення є надуманими та безпідставними", - підкреслила вона.

Окрім того, Розинська розповіла, що "інші країни світу вважають його героєм". "Ми відіб'ємося, але я зараз перймаюсь через те, де мій чоловік, та чи живий він досі", - резюмувала телеведуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко знав, що його затримають і був у цьому зацікавлений — генерал-лейтенант Скіпальський

Також вона подякувала колегам-журналістам за підтримку, оскільки "дуже тяжко пережити затримання Миколи".

Нагадаємо, сьогодні Миколу Мельниченка, який був оголошений в міжнародний розшук, затримали в аеропорту "Бориспіль".

У вересні 2011 року Мельниченко був оголошений в розшук. Він звинувачується у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо це масштабна гра, то він елемент цієї гри — експерт про повернення Мельниченка

3 серпня 2012 Мельниченко був затриманий в Італії, і суд Неаполя повинен був розглянути питання про його екстрадицію. 14 серпня Мельниченко був звільнений з-під варти. За словами його адвоката Миколи Неділька, "прокуратура Італії не знайшла підстав для його екстрадиції в Україну" та екс-майор УДО залишається в Італії. При цьому в Національному центральному бюро Інтерполу в Україні зазначили, що процедура екстрадиції екс-майора держохорони в Україну триває.

Останнім часом він перебував у США.

Зараз ви читаєте новину «"Я переймаюсь через те, де мій чоловік, та чи живий він досі" - Розинська про Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути