неділя, 17 червня 2012 09:31

"Я не раз балотувався, і коли починаєш писати, то не можеш зупинитися"

"Я не раз балотувався, і коли починаєш писати, то не можеш зупинитися"
Але якщо не напишеш – виборів не виграти, пояснює Безсмертний Фото: novynar.com.ua

Реформи можливі лише тоді, коли на них є замовлення. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив колишній віце-прем'єр та екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Як це відбувається в нас? Кандидат перед виборами готує три сторінки тексту із сотнею реформ. Адекватна людина всі їх читати не буде. Тому проглядає заголовки та обличчя кандидатів – і вибирає. Кандидат приходить до влади й розуміє, що подужати сотню реформ неможливо, хоч би одну зробити. Насправді, коли йдеш на вибори, треба взяти один аркуш і написати максимум сім пунктів. Але суспільство поки що не дозріло до того, щоб обирати лідерів за сімома пунктами. Тому той, хто сформулює їх, програє все на світі. А хто видасть цілу книжку з обіцянкою "покращення вже завтра", їх виграє", - наголосив він.

Безсмертний зауважив, що ми вийшли із суспільства, де стільки проблем, що вони не вміщаються в семи пунктах.

"Я не раз балотувався, і коли починаєш писати, то не можеш зупинитися. Написав і бачиш: ти цього не зробиш. Але якщо не напишеш – виборів не виграти. З цього приводу мені колись нинішній угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан сказав: "Наверное, для украинского общества не наступил еще даже период правды в политике". Мені здається, цей період скоро настане. Усі ці "покращення" й "гідне життя – чесна влада" навчать людей дивитися на п'ять чи сім пунктів. Найголовніших, найбільш корінних. І питати з політиків за їх виконання", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заявив, що йому приємно і добре від реформ у Грузії

Повне інтерв'ю Романа Безсмертного читайте у журналі "Країна" № 23 (126) за 14 червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Я не раз балотувався, і коли починаєш писати, то не можеш зупинитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути