четвер, 19 грудня 2013 08:26

Спецтема: Євромайдан-2013

30 одеських мітингарів за Януковича перейшли вночі на Євромайдан

30 одеських мітингарів за Януковича перейшли вночі на Євромайдан
Фото: youtube.com

Близько четвертої години у штабі національного спротиву терміново замовили дві таці бутербродів і гарячого чаю. До барикад на початку вулиці Інститутської прийшли 30 мітингувальників з Маріїнського парку. Їх чотири дні тому привезли з Одеси на мітинг на підтримку Партії регіонів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Я в Одесі працюю оператором сайту через який можна замовити транспорт, - розповідає керівник групи Віктор. - Зателефонував чоловік, який назвався Сергієм та попросив знайти недорогий автобус до Києва. Щоб не гнати його порожняком запропонував знайти 30 людей, які погодились би взяти участь у мітингах на підтримку Віктора Януковича. Пообіцяв заплатити усім 25000 гривень. Запевнив, що забезпечить житлом та їжею. Коли ми приїхали до Києва, вдень стояли на мітингах, а вночі нашими ліжками були піддони навколо діжки у Маріїнському парку. Коли закінчилися дрова, одної ночі, я розібрав піддон, за який довелося заплатити 200 гривень штрафу".

Одеські мітингувальники в брудному одязі, з немитими руками. Від декого несло алкоголем.

"Я родом з Болграда Одеської області, але вже багато років живу в Одесі, займаюся авторемонтом, - розповідає Сергій, один з "прихильників" Партії регіонів. – Цей рік видався дуже невдалим стосовно роботи. Нас вербували в закладах, де можна випити. Не те щоб я алкоголік, але іноді можу пропустити чарку. На Майдані пообіцяли допомогти доїхати до Одеси. Приїду додому, помиюся і відісплюся і приїду знову, але вже на Майдан".

Керівник групи Віктор раптом голосно ззиває своїх земляків. Вони оточують польового командира Майдану.

"Вранці до вас прийде наш представник з Одеси і розповість як ми зможемо допомогти вам доїхати додому,- каже представник оргкомітету Майдану у касці і бронежилеті. – До ранку можете залишитися у нас і трохи поїсти".

Одесити насправді у більшості заробітчани із сіл Одеської області. Всі говорять українською з акцентом. Дехто з них з болгарських, гагаузьких чи грецьких сіл. В Одесі переважно працюють на будівництві.

"А я коренной одессит, - каже 18-річний Михайло. – В этом году закончил техникум по специальности плиточника. Работы пока найти не могу. Думал заработать немного здесь".

Через півгодини голова групи Віктор зі сцени Майдану звертаються у прямому ефірі до одеситів.

"Хочу звернутися до всіх одеситів хто мене чує. Якщо вас проситимуть їхати в Київ на підтримку Януковича, не вірте, вас надурять так само як і нас". Закінчує свій короткий виступ майдановим гаслом "Слава Україні!" Майдан відповідає йому "Героям слава!".

Зараз ви читаєте новину «30 одеських мітингарів за Януковича перейшли вночі на Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути