Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 11:32

294 млн грн виділять родинам майданівців

294 млн грн виділять родинам майданівців
294 млн грн спрямують родинам учасників Майдану. Гроші почнуть давати вже у січні, каже прем'єр Володимир Гройсман. Фото: УНІАН

Уряд прийняв рішення про виділення 294 млн грн родинам учасників Майдану. Гроші почнуть давати вже у січні. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на першому у цьому році засіданні уряду.

"Як тільки сформували уряд, зустрічалися з героями-майданівцями. Треба не віддати шану Героям Небесної сотні і тим, хто був скалічений. Не під дату приймати якісь рішення, а просто виконувати свій моральний обов'язок перед цими людьми", - сказав він.

"Приймемо сьогодні рішення повністю забезпечити всі виплати. Не тільки за один рік, а 100%. Щоб не розтягувати це на роки. Для всіх майданівців, яким передбачено законодавством таке фінансування", - продовжив він.

Виплати почнуться з кінця січня.

"Сума 294 мільйона гривень, яка піде в родини майданівців", - сказав Гройсман.

Законом визначено, що членам сімей загиблих майданівців повинні виплатити по 1 млн грн. А травмованим з тяжкими тілесними ушкодженнями - 700 тис. грн., середніми - 500 тис. грн, легкими - 200 тис. грн.

"Кошти виплачувалися протягом 2014-16-х років частинами. У 2018 році повністю завершимо процес виплати. Поставимо крапку", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революція допомогла не стати Білоруссю

Уряд Володимира Гройсмана почав працювати у квітні 2016-го. До уряду увійшли 6 віце-прем'єрів та 16 міністрів. Міністра охорони здоров'я не призначили досі. Поки що його обов'язки виконує колишня волонтерка Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «294 млн грн виділять родинам майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути