середа, 11 грудня 2013 18:31

"16 політичних в'язнів зустрінуть новий рік і різдвяні свята у затриманні," - Ірина Сех

"16 політичних в'язнів зустрінуть новий рік і різдвяні свята у затриманні," - Ірина Сех
Ірина Сех Фото: portal.lviv.ua

Вчора, у міжнародний день захисту прав людини, відбулося глумлення над правами громадян. Вважаю, це зроблено свідомо й умисно, - каже народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Сех.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Вчора вранці Президент сказав, що, можливо, деяким затриманим змінять запобіжні заходи. Хлопці, які хворі або мають дітей, будуть звільнені. Але ми побачили зовсім інше. Прокурори не прийшли на засідання апеляційних судів. Тому щонайменше 16 політичних в'язнів на новий рік і різдвяні свята залишаться затриманими", - зауважила нардеп.

Ірина Сех каже, що має список із 16 затриманих осіб станом на вчора. Сьогодні їхня кількість зросла удвічі.

Місце затримання — Кабінет Міністрів, пам'ятник Леніну, Адміністрація Президента, вулиця Саксаганського. Це адвокати, журналісти, мирні пікетувальники.

"Режим зухвало і грубо нехтує не тільки Конституцією, але і міжнародними правами і свободами. Що зробила 56-річна жінка, яка зараз перебуває в 17-ій лікарні Києва. Їй зламали носа, нанесли важке поранення очей. Що вона робила, що її так били? Як може бути запобіжний захід два місяці затримання Олегу Матяшу? Він інвалід третьої групи, втрата зору на одне око 18%, на інше — 20%, вагітна дружина. Його карають, як останнього злочинця. Фотографа Олега Панаса затримали посеред вулиці. Затриманий має право невідкладно користуватися правовою допомогою захисника. Але юридичною складовою нехтують", - наголосила парламентар.

Єдиним виходом з цієї ситуації  Сех бачить політичну активність.

"Усю необхідну юридичну підтримку ми надаємо. Але цього мало. Доки в центрі Львова був багатотисячний пікет, вони боялися щось робити. Щойно нас поменшало — затримали Олега Панаса. Був спад, люди вирішили, що їхати до Києва немає потреби. А тепер ми знову не можемо знайти необхідної кількості транспорту", - заявила парламентар.


Зараз ви читаєте новину «"16 політичних в'язнів зустрінуть новий рік і різдвяні свята у затриманні," - Ірина Сех ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути