пʼятниця, 08 лютого 2013 15:02

12% українців підтримують вступ України до ЄС та Митного союзу одночасно

12% українців підтримують вступ України до ЄС та Митного союзу одночасно
За словами соціолога, сьогодні люди більше розуміють, що треба робити вибір. Фото: ukr-advokat.org.ua

12% українців підтримують одночасний вступ України до ЄС та Митного союзу (МС). Усі інші опитані розділились у думці майже навпіл, але з перевагою до Європейського Союзу.

Такі результати опитування оголосив під час прес-конференції заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

"Завжди цифри підтримки вступу до ЄС чи Митного союзу коливалися. Була така гіпотеза, що наші люди хочуть дружити зі всіма, готові до вступу і в ЄС, і в Митний союз одночасно. Я сам був заручником такої гіпотези, доки не прийшла думка перевірити це. Результати опитування моїх колег із Центру Разумкова показали, що сьогодні люди більше розуміють, що треба робити вибір. Хоча ми вважали, що вони хочуть дружити зі всіма і є не інформованими. Насправді, люди більш реалістично мислять, ніж політики", - розповів соціолог.

За його словами, інтеграцію стали менше підтримувати люди на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада і опозиція узгодили 99% заяви про євроінтеграцію

"Є динаміка зниження підтримки приєднання до Митного союзу серед прибічників Віктора Януковича і Партії регіонів. Тут є різні моменти - це перехід частини людей до комуністів, але основна тенденція така, що не всі 100% виборців у Партії регіонів підтримують євразійську інтеграцію. Після виборів таких було десь 60%, а всі інші виступають за інший шлях", - розповів Чалий.

Експерт додав, що на його думку, українці, а також політики начебто очікують, що хтось зупинить подальші переговори України з Євросоюзом.

"Якщо вийде кандидат у президенти чи то Віктор Янукович, його наступник, чи то опонуючі сили і скаже, що він проти євроінтеграції, то це додасть йому балів. Таке враження, що кожен очікує, що інший вирветься вперед і зупинить усі процеси подальших переговорів. Мені здається, в Україні частина людей сподівається, що руками Євросоюзу закриється вікно можливості для України", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «12% українців підтримують вступ України до ЄС та Митного союзу одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути