пʼятниця, 11 жовтня 2013 09:45

В ЄС готові дати Україні 160 млн євро, але тільки, якщо буде прогрес

В ЄС готові дати Україні 160 млн євро, але тільки, якщо буде прогрес
Фото: www.finanso.net

ЄС готовий виділити Україні допомогу в розмірі 160 млн євро, якщо країна в подальшому демонструватиме прогрес у напрямку управління державними фінансами.

Про це заявив директор Програм сусідства Генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської комісії Міхаель Колер під час зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Колера, зважаючи на прогрес, якого досягла Україна в реформуванні сфери управління державними фінансами, ЄС може поновити виділення допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки.

"Я вважаю, якщо Україна і в подальшому буде демонструвати прогрес у напрямку управління держфінансами, з усіма цими напрямками не буде жодних проблем і ЄС зможе виділити суму понад 160 млн евро для цих пріоритетних напрямків – це торгівля, регіональна політика і охорона навколишнього природного середовища", - зазначив Колер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські нафтопереробні заводи скоротили переробку сировини на третину

У свою чергу Прасолов підкреслив, що реформування сфери управління державними фінансами є одним із пріоритетних завдань уряду.

"З огляду на це, сподіваємось на прийняття позитивного рішення щодо використання інструменту секторальної бюджетної підтримки в Україні", - наголосив міністр.

Нагадаємо, Європейський Союз заморозив фінансову допомогу Україні у 2011 році. Це рішення було пов'язане із невиконанням Україною низки технічних критеріїв, а також відсутності рішення в ЄС щодо виконання Україною так званого Женвальського критерію в частині функціонування демократичних інститутів, поваги прав людини і верховенства права.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС готові дати Україні 160 млн євро, але тільки, якщо буде прогрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути