вівторок, 16 квітня 2013 16:25

Попов - гауляйтер, а роль Гітлера виконує Янукович - нардеп

Попов  - гауляйтер, а роль Гітлера виконує Янукович - нардеп
Олександр Бригинець. Фото: news.tochka.ne

На початку червня Конституційний Суд з подачі Януковича винесе рішення про необхідність проведення позачергових виборів міського голови Києва на період до 2015 року на початку серпня. А також про неможливість виборів Київради.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив нардеп Олександр Бригинець.

Він зазначив, що логіка, якою керується Банкова: мер без оновленої Київради мало що зможе. Насправді, це зовсім не так. Адже мер має право вето.

"Відомо, що в Київради не буває більше ста депутатів з можливих 120-ти. Дехто не ходить на засідання через бізнес, дехто в бігах. Тому навіть 20-ти депутатів вистачить для того, щоб не допустити подолання вето, яке застосує Київський міський голова на нелегітимні рішення так званої більшості. Це дисциплінуватиме і столичну адміністрацію, яка шукатиме компроміс з мером. А якщо мер буде гнучкий і зможе застосовувати значно ширші повноваження, то при підтримці громади це дає непогані шанси", - заявив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тих, хто порушує мирний спокій громадян - стріляють" - Чечетов про акцію під Межигір'ям

З його слів, Президент і Верховна Рада хочуть пролонгації повноважень Київради до 2015 року. Олександр Бригинець вважає це злочином та порушенням Конституції. Тому опозиція й надалі шукатиме способи знову вносити постанову про проведення нових виборів у Київраду "в той момент, коли Верховна Рада зрозуміє, що голосувати за вибори треба".

Бригинець переконаний, що до наказу про вибори законодавчого органу столиці Віктора Януковича підштовхуватиме Європа.

"Багато європейських політиків починають розуміти, що скасування виборів у Києві — це найбільша проблема, яка є в Україні. Можна по-різному ставитися до наших законів, але позбавляти наших громадян законного права обирати і бути обраними — не можна. Думаю, що ключовими проблемами стосунків України і Європи буде не тільки Тимошенко, а й столичні вибори. В якийсь момент Януковичу доведеться дати команду своїм голосувати для того, щоб зменшити свої проблеми на одну", - зауважив він.

Бригинець додав, що прецеденти пролонгації були у 1943 році. Тодішня Київрада обиралась 1938-го і мала працювати п'ять років. Але через війну й окупацію міста її повноваження продовжили до 47-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічника нардепа-"свободівця" силоміць забрали в міліцію за сніжки під ВР

"Зараз та сама розруха в країні, політична війна. Київ окупований. Дії влади тодішньої фашистської і теперішньої співпадають. Тоді містом правив гітлерівський гауляйтер, якого кияни не обирали. Те саме відбувається і зараз: Попов є гауляйтером, а роль Гітлера виконує Янукович", - сказав Бригинець.

Колишній депутат Київради переконаний, що частина депутатів-тушок, які зараз працюють на Громадський актив Києва та Партію регіонів, перебіжать назад щойно відчують владу. Новий міський голова змушений з ними буде працювати.

Зараз ви читаєте новину «Попов - гауляйтер, а роль Гітлера виконує Янукович - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути