Ексклюзиви
пʼятниця, 29 листопада 2013 18:31

"Найкращий варіант дискредитувати ідею Євросоюзу — доручити це Януковичу"- активісти майдану
18

Фото: Фото: Тарас Подолян

- Собрали тут идиотов. Если бы Янукович подписал соглашение, то всю Украину бы вые...ли. А Путина я уважаю. Он построил страну так, что Европа ему не нужна, - запалює цигарку зліва від ресторану "Макдональдс" на столичному Майдані Незалежності чоловік, у нього підпухле обличчя. Тут зібралось з десятеро людей у спортивному одязі.

Брюнетка з червоним обличчям обіймає чоловіка у брудному одязі, від них тхне алкоголем. Біля цієї купки людей мовчки стоїть охайно вдягнений студент у чорно-синій куртці.

- Бачив я таких захисників Путіна у метро, - махає рукою киянин Михайло, прізвище не називає. - Їхали такі здорові спортсмени, так я підслухав їх розмову по телефону. Один російською каже: "Сегодня собираемся возле кинотеатра "Украина". Платят по 200 гривен. Будем стоять с часу до пяти или шести". Тільки що проходив там, вже стоїть десь 15 "тітушок".

- Найкращий варіант дискредитувати ідею асоціації з Європою — це якраз доручить Януковичу. Приїжджаєш з-за кордону у Київ, то на життя дивишся другими очима. Зразу видно в яку ж..пу ми попали. Шо Росія може протиставить європейським цінностям? Це просто кидалово. Наївно сподіватися, що гроші, які б дали пішли на допомогу людям. Буду йти з майдану. Пока кияни не вийдуть толку не буде. Значить в країні не все так погано і ще треба подождать до того часу, коли люди на своїй шкірі відчують, що ховаться по квартірам і сидіть на діванє не ефективно.

Майданом бігає чоловік з портретом Віктора Януковича, на зображенні президенту прострелили лоба.

- Ми Росії потрібні тільки, як раби, - розповідає пенсіонер 74-річний Захар Сокол. - У Польщі пенсія та зарплата більші, ніж у нас. Я живу на кордоні з Польщею, то наші їздять туди продукти купляти. На сходинках чоловік махає національним прапором.

- Харашо, що він не підписав. Янукович і Європейська асоціація — несумісне, це різні світи. Вони ж розкрадуть ті гроші. Ясно що будуть ті гроші виманювать і як завжди їх розтирять у Європи, - розповідає фермер 52-річний Віктор Шміленко, мітингує три дні.

- А знаєте хто найбільше боїться асоціації з ЄС?, - кричать у мікрофон на Євромайдані. - Ніколи не вгадаєте. Це ні Азаров, ні Янукович. Цього боїться Путін, тому що він боїться втратити імперію. Якщо Україна підписала асоціації, то ми б позбавились свого рабського минулого.

- Перестаньте говорити забагато про того Януковича, - кричить пенсіонерка, у неї глибокі зморжки. - Він не достойний, щоб про нього так багато говорили. Це є проєкт Кремля і то нада наголошувати, а не брати ляльку і її смикати. - А що є користь стояти тут далі?, - каже донеччанин 57-річний Андрій Авраменко, полковник "Українського козацтва". Тиждень ночував у наметовому містечку Юлії Тимошенко. Приїхав до Києва на річницю Помаранчевої революції, після того на майдані стоїть щодня від 21 листопада.

- Зараз кажуть про план "б" - будемо стояти і кричати імпічмент президента. Знав, що Угоду не підпишуть, бо електорат Януковича проти. Ахметов, мабуть, проти. Але люди стоять і я собі думаю пограюсь у революцію.

- Стаем в строй, давайте, быстрее! Колона пошла! - о 11:50 біля столичного готелю "Дніпро" чоловік у блакитній накидці "Партія регінів" у мегафон збирає людей на Європейській площі, йдуть колонами по вулиці Грушевського зі сторони метро "Арсенальна". Тут з ночі облаштували велику сцену. Сходиться близько 7 тисяч людей з прапорами Партії регіонів, Європейського союзу та державними.

- Ми прийшли сюди поддержать Януковича, - говорить студент із Сімферополя Антон Куданов. - В далекой перспективе мы за Европейский Союз, но не сейчас. Многие потеряют работу, остановятся заводы. Мы не призываем сейчас за Таможенный союз.

На сцені виступають нардепи від Партії регіонів — Володимир Олійник, Михайло Чечетов та Олег Зарубінський. - Скорочення робочих місць — ні!, - кричить натовп. - Маємо підтримати президента, бо він є лідером, - каже зі сцени Володимир Олійник. - А що у Вільнюсі робила наша опозиція? Три брати і їхня сестра поїхали на кастинг, і почали співати пісню: "Вибери мене, вибери мене".

- Что это за идиот? Что он там такое странное орет?, - питає чоловік у чорній куртці та джинсах. Натовп сміється.

- Ми надіємось на президента? - питає у натовпу. - Так! - вигукують. - Знайте, що президент дивиться сьогодні на цей Майдан і надіється на вас, - каже Олійник. З Європейської площі мітингувальники проти євроінтеграції розійшлися о 15.00 год. Наразі мітинг продовжується на Євромайдані.

Зараз ви читаєте новину «"Найкращий варіант дискредитувати ідею Євросоюзу — доручити це Януковичу"- активісти майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути