Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 11:48

Луценка залишили під вартою

Луценка залишили під вартою

Апеляційний суд Києва залишив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під вартою.

Судді не стали скасовувати рішення Печерського районного суду про продовження ув'язнення Луценка до 4 місяців. Мотивували це тим, що на волі колишній міністр може перешкоджати веденню слідства та впливати на своїх колишніх підлеглих.

"Не можна впливати на слідство, яке не ведеться, - сказав адвокат підсудного Ігор Фомін. - Судді кажуть, що він може впливати на свідків, але може і не впливати. Це не юриспуденція. Правосуддя цим і відрізняється, що має враховувати факти, які вже здійснились, а не ті, які тільки можуть здійснитись".

"Залякані шавки, а не судді. Ви відповісте за все. Ганьба!" - вигукнув один із народних депутатів, реагуючи на рішення суду.

За словами адвоката, захист Луценка буде звертатися до Європейського суду з прав людини, аби зафіксувати там факт порушення права на захист.

Також Фомін звернув увагу журналістів на те, що двоє з сьогоднішніх суддів розглядали першу апеляцію, яку також відхилили.

"Тобто їхня позиція вже була відома", - додав він.

Нагадаємо, 16 лютого Печерський районний суд Києва продовжив Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці - до 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Луценка залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути