Ексклюзиви
середа, 01 січня 2014 17:25

Євромайданівці розлютили Ахметова, а Людмилі Янукович побажали сексу
48

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Вітаючи евромайданівців Ахметов нервував, а активісти посміхалися

"Кров Майдану на совісті Ріната", "Кривавий режим Януковича загнеться без грошей Ахметова" - з такими плакатами пришли до резиденції олігарха Ріната Ахметова 31 грудня донецькі евромайданівці. Близько 15 активістів та десяток журналістів почали збиратися об 11.00 біля головного входу в Донецький Ботанічний сад. Один з учасників одягнувся в костюм Діда Мороза та приніс "криваву" ялинку.

Автор ідеї Євген Семехін з "Демальянсу", звертаючись до присутніх, сказав, що Рінат Ахметов навряд чи побачить акцію. Оскільки, за інформацією ЗМІ, перебуває у Лондоні.

Сайт Новости.дн. вів пряму трансляцію. Учасники ще не встигли почати захід, як до них під'їхав Ахметов. Він сидів за кермом свого "мерседеса", цього разу був один в машині, без охорони та без машин супроводу. Також, на подив активістів, на акцію не прийшли співробітники міліції, які останнім часом чималою кількістю забезпечують громадський порядок на заходах місцевого євромайдану.

З-за грат Ботанічного саду спостерігали 2 охоронці, а на протилежній стороні Макіївського шосе був помічений один начальник з МВС.

Ахметов розпочав своє поводження із слів: "Ось я до вас прийшов... А хто? А чому ви такі обманщики?". І відразу перейшов до поздоровлень: "Друзі, вас з наступаючим".

Ахметова обурила помилкова інформація про те, що він ховається в Лондоні. Олігарх наполягав, що це умисна брехня.

"Повернулися швидко, значить!" - сказав на це Семехін.

"Приходите по совісті, я почую голос совісті. А коли ви приходите і обманюєте людей, це негарно, - сказав Ахметов і перейшов до можливості персональних санкцій. - Для мене найбільша санкція - це коли я не зможу ходити по цій батьківщині, по своїй донецькій землі та дихати з вами цим повітрям".

Ахметов назвав себе "патріотом нашого краю".

Він попросив журналістів передати його поздоровлення усій Україні і побажав, щоб наша країна була сильною, незалежною і цілісною і щоб в кожній сім'ї був достаток.

Під час його промови за спиною олігарха активіст Олег Желнаков підняв плакат: "Ахметов Донбас обдирає, тітушкам допомагає".

"Приходьте з правдою, і я буду завжди з вами", - завершив 1,5-хвилинний виступ пан Ахметов.

"Рінат Леонідович, ми йдемо до вас зараз з правдою!" - вигукнув Семехін.

Олігарх хотів піти, але його почали закидати репліками та запитаннями. Ахметов повернувся і повторив репліку: "Приходити треба з правдою". Після заявив, що не був в Лондоні цим ранком, а обман говорить про те, що серед евромайданівців присутня неправда.

"Вам щось не подобається? Приходьте на вибори, проголосуєте. Це демократичний підхід!" - продовжив Ахметов.

"Як роблять вибори, ми знаємо, - відреагував активіст Олег Желнаков. - Я живу на селищі Північному (місце, де народився Ахметов і де досі живуть його мама і родичі). Ми не чекатимемо виборів. Все вирішиться до 2015 року!".

Після цих слів Ахметов, який знову почав йти, повторно повернувся до протестуючих.

"Ми прекрасно знаємо, як ви робите вибори, - заявив активіст. - Я в лігві вашому живу!".

"Ви мене беріть розумом, а не голосом", - порадив олігарх.

"А я тоді взагалі до вас спиною обертаюся, - сказав активіст. - Надто багато честі!".

І обернувся спиною, після цього Ахметов не стримався і дозволив собі репліку, якої не повинно було бути : "Слухай ти, пройдисвіт!". Після швидко сів за кермо, ігноруючи питання, і помчав вже трохи оскаженілий.

Після цього учасники почали ходу. Рухаючись уздовж великої автомагістралі, що зв'язує Донецьк з Макіївкою, вони скандували: "Гроші шахтарям, а не мародерам!", "Янукович, під арешт"!

Хоча резиденція дуже добре охороняється, до учасників акції не вийшов жоден охоронець або інший працівник Ахметова. Повз проходили здивовані двірники в уніформі, чиє завдання - стежити на благоустроєм.

Біля входу в резиденцію пікетники прокричали вимоги англійською мовою. Прикрасили ялинку з фотографіями побитих "Беркутом" журналістами і учасників київського Майдану.

Називаючи ім'я кожного, кричали: "Підарешт". Свої вимоги залишили в гратах на воротях. Серед них: "Ні - тітушкам!".

Під час ходи автомобілі сигналили учасникам. Рідкісні перехожі говорили, що Ахметов молодець, але і не лаяли пікетників. Варто сказати, що ставлення місцевого населення до Ахметова відрізняється від ставлення до Януковича. Олігарх витрачає мільйони на добродійність і не завжди робить собі рекламу на добрих справах.

Додамо, що володіння Ахметова налічують десятки гектарів і обнесені 5-метровою огорожею. Забезпечені відеокамерами. Історія резиденції розпочалася з приватизації обкомівського готелю "Люкс" фірмою покійного Ахатя Брагіна (він же Алік Грек) і величезної частини Ботанічного саду. Ніколи раніше акцій протесту біля воріт олігарха не було.

Увечері 31 грудня двоє активістів донецького Євромайдану привітали з наступающим Новим роком дружину президента Людмилу Янукович. Спочатку вони ходили по Донецьку і пропонували висловитися тим, що бажають залишити на листі ватману побажання першої леді. А потім віднесли цей ватман до її володінь на вулиці Райніса в Донецьку. Серед побажань було таке: прожити на мінімальну пенсію.

"Ми дзвонили в двері, але ніхто до нас не вийшов. Люди бажали їй здоров'я, любові, сексу, щастя, не кривдити Батю. Було ще таке побажання, щоб її чоловік пішов на пенсію і повернувся до неї додому", - розповів Gazeta.ua учасник акції Іван.

Зараз ви читаєте новину «Євромайданівці розлютили Ахметова, а Людмилі Янукович побажали сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

181

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути