понеділок, 04 грудня 2023 05:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти просунулися біля Авдіївки - ISW

3 грудня російські війська провели наступальні операції поблизу Авдіївки і підтвердили наступ.

Окупанти просунулися на захід від залізниці і на північ від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки). Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони відбили майже півсотні атак росіян на семи напрямках: головне зі зведення Генштабу

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 2 грудня, показують, що російські війська просунулися на південний захід від Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки).

Російські військові блогери стверджували 2 і 3 грудня, що російські сили просунулися на південь і південний схід від Степового, а деякі з них стверджували, що російські війська просунулися на 300 метрів поблизу населеного пункту.

Також вони стверджували 2 і 3 грудня, що російські війська просунулися на південь від Новокалинового (13 км на північний схід від Авдіївки) і на захід від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки) на північному фланзі Авдіївки, а також на південному фланзі в районі Первомайського та Сєверного. (6 км на захід від Авдіївки).

Український Генштаб повідомив, що російські сили безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки (9 км на північний захід від Авдіївки) та Новокалинове; на південь від Тоненьке (5 км на захід від Авдіївки); поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського.

Автор: ISW
 

3 грудня російські джерела стверджували, що російські сили також атакували на північному фланзі з боку Кам'янки (5 км на північний схід від Авдіївки) і на південному фланзі поблизу промислової зони на південний захід від Авдіївки.

Російський військовий блогер заявив 2 грудня, що російські сили проводять розвідку та перегруповуються для відновлення штурмових операцій поблизу промислової зони на південний схід від Авдіївки.

Голова Авдіївської військової адміністрації Віталій Барабаш 3 грудня заявив, що під час третьої хвилі штурму Авдіївки російські війська відкрили два додаткових напрямки наступу на промзону на південний схід від Авдіївки та зі Спартака (4 км на південь від Авдіївки), щоб відволікати українські сили. Барабаш також заявив, що російські сили чекають покращення погодних умов, щоб знову використовувати важку техніку в штурмах.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" активність піхоти окупантів знову збільшилась - відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив командувач цього оперативно-стратегічного угруповання Олександр Тарнавський в Telegram.

Він повідомив, що за добу ворог втратив 440 осіб живої сили та дев'ять одиниць військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти просунулися біля Авдіївки - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути