вівторок, 23 жовтня 2012 11:15

Жінка довела сина до самогубства, а потім 3 дні не знімала його повішеного з петлі

Жінка довела сина до самогубства, а потім 3 дні не знімала його повішеного з петлі
Загиблого хлопця знайшли на горищі власного будинку через три дні. Фото: tsn.ua

16-річний підліток повісився на Полтавщині. Трагедія сталась у Миргородському районі. Хлопця знайшов його товариш і повідомив викладачам. Тоді й відкрилася жахлива правда.

Виявляється, дитина три дні провисіла на горищі, а мати тим часом вдавала розпач та робила вигляд, що шукає свого сина. 16-річний Дмитро, що навчався на маляра, часто пропускав заняття, бо хворів. У п'ятницю - знову не з'явився. Викладачі цього разу попросили одногрупника до нього сходити, йдеться у сюжеті ТСН.

"Зайшов до матері, спитав "де Діма?" На "вішальнику", каже матір, залізь подивишся. Піднявся на драбину - дивлюсь він там висить", - із болем у голосі розповідає хлопець.

Про те, що почув та побачив, приголомшений підліток зважився розповісти аж у понеділок. Загиблого так і знайшли на горищі власного будинку. Чому хлопець наклав на себе руки - мати не знає. Вважає, що то - спадкове.

"Він не перший раз це казав: "я повішусь". У мене батько повісився у сараї на дворищі. З понеділка почав казати, ма, в мене нема грошей на дорогу...".

Викладачі спантеличені поведінкою матері. Кажуть, до останнього вона переконувала, що не знає, де дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині син побив матір і ще живу втопив її у каналізації

Матір загиблого Наталя Борисенко розповідає: "Я бігала, вишукувала, видзвонювала усім на світі, так самісінько і в суботу, так самісінько і в неділю, так самісінько і в понеділок, коли міліція вже приїхала".

Скромний, тихий, сором'язливий - про 16-річного Дмитра у викладачів лише добрі слова. Майстер групи Миргородського ПТУ-44 Віра Іванченко розповіла: "Вчитель жодного зауваження не давав, він писав конспекти, відповідав, але всі бачили, що ця дитина знедолена, запущена у вихованні".

Жаліли хлопця і сусіди. Кажуть, що із двох дітей у родині від п'яної матері найбільше діставалося саме Дмитрові. Його не раз доводилося рятувати від побоїв та знущань.

Сусідка Ірина Музиря обурюється: "Це вона його довела до петлі. Я не раз туди бігала його, цього малого, обороняла. Не раз це було, і вона, падлюка, винувата. Все село її засуджує і я її теж".

Односельці переконують, що не раз просили у соцслужби захистити дітей від матері, що постійно пиячить. Утім, безрезультатно.

За фактом загибелі неповнолітнього міліція проводить розслідування. Правоохоронці схиляються до того, що за смерть дитини доведеться відповідати матері і не відкидають, що проти неї порушать кримінальну справу за доведення до самогубства.

Зараз ви читаєте новину «Жінка довела сина до самогубства, а потім 3 дні не знімала його повішеного з петлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути