пʼятниця, 17 червня 2016 18:49

Жінка отримала 29 тисяч гривень фальшивими купюрами

78-річній франківчанці Тамарі Ковальчук в одному з місцевих відділень "Ощадбанку" видали виплати 29 тис. грн фальшивими купюрами. Про це пише сайт 0342.ua.

Після смерті чоловіка жінка пішла у відділення "Ощадбанку" на вул. Мазепи, щоб отримати кошти - посмертну виплату 6-ти пенсій дідуся. Їй видали 29 355 грн. Із них 29 тис. грн купюрами номіналом по 500 грн виявились фальшивими. А 355 грн - справжніми.

"Касир перерахувала гроші на апараті й вручну, після чого видала їх бабусі. Оскільки позаду була довга черга, бабуся не стала перераховувати їх ще раз біля каси, адже боялася, що хтось може помітити велику суму і пограбувати її дорогою додому. В квартирі вона перерахувала гроші, але не помітила підробки. Каже: думала, що то такі нові цупкі купюри. Поклала їх у шухляду і все. Тижнем згодом їй знадобилися гроші, аби оплатити за комуналку. Вона згадала про виплату і взяла звідти 1000 гривень. Уже в касі пошти, де вона платила за компослуги, їй сказали: гроші ― фальшиві. Тоді ми викликали поліцію й написали заяву", ― розповідає родичка Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ользі Заваді видали пенсію сувенірами

Бабуся була постійною клієнткою банку. Завжди контактувала з однією зі співробітниць, якій довіряла. Ця жінка перед тим, як пенсіонерка мала отримати виплату, оформляла їй виплатну картку.

У банку, за словами жінки, їхньою заявою обурені і від всього відхрещуються. Мовляв, пенсіонерка все вигадала і фальшиві гроші отримала від когось іншого.

У поліції Івано-Франківська за цим фактом порушили кримінальну справу за шахрайство.

Зараз ви читаєте новину «Жінка отримала 29 тисяч гривень фальшивими купюрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути