вівторок, 04 червня 2019 16:09

Зеленський прокоментував вбивство дитини у Переяславі

Зеленський прокоментував вбивство дитини у Переяславі
Президент Володимир Зеленський нагадав про загиблих на Донбасі дітей / фото: Trendsmap

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи вбивство 5-річного Кирила Тлявова з Переяслава-Хмельницького, згадав про загиблих дітей у війні на Донбасі.

За даними ООН, за 5 років бойових дій загинули 147 маленьких українців, пише президент у себе на Facebook.

"Прилетів до Брюсселя. Попереду – низка зустрічей на найвищому рівні. Але з голови не йде 5-річний Кирило. І ще сотні дітей, які загинули від куль дорослих на сході України. За даними моніторингової місії ООН, на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 маленьких українців. 98 хлопчиків. 49 дівчаток. Поранено 363 дитини", - пише Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство 5-річного хлопчика: поліцейські виявились родичами

Близько 200 тис. дітей є внутрішньо переміщеними особами.

"Статус жертв війни отримали майже 23 тисячі дітей. Для десятків тисяч ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним. Сьогодні, у Міжнародний день безневинних дітей, я користуюся нагодою, щоб іще раз нагадати нашим європейським друзям ці жахливі цифри й закликати Росію припинити війну. Заради того, щоб зберегти життя, зокрема дітей. Звісно, закликів замало. Тому мої розмови з лідерами Європи почнуться сьогодні з питання – як ми разом будемо тиснути на агресора? Як ми примушуватимемо його до миру? Вірю, що разом знайдемо рішення. Нехай не сьогодні, але обов'язково знайдемо. Зобов'язані знайти – заради дітей", - додає президент.

4 червня Володимир Зеленський здійснює перший офіційний закордонний візит. Поїхав до Брюселю.

31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині 2 правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — "пристрілювали" рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався 5-річний Кирило Тлявов.

Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні.

У понеділок, 3 червня, дитина померла.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував вбивство дитини у Переяславі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути