субота, 18 лютого 2023 08:06

Зеленський запросив Орбана до України ‒ в Офісі президента розповіли деталі

Зеленський запросив Орбана до України ‒ в Офісі президента розповіли деталі
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може відвідати Україну. Фото: slovoidilo.ua

Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана запросили відвідати Україну.

У Києві сподіваються, що він здійснить візит. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква.

Він розповів, що був присутнім на зустрічі президента Володимира Зеленського з угорським прем'єром під час саміту лідерів ЄС в Брюсселі 9 лютого.

"Це дійсно була зустріч президента України з прем'єр-міністром Угорщини в колі ще декількох лідерів. І дійсно прем'єр-міністр Угорщини першим підійшов до президента України і потис йому руку", – сказав Жовква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України викликало посла Угорщини через антиукраїнські заяви Орбана: про що нагадали

Зеленський, зокрема, обговорював з Орбаном євроінтеграційний шлях України. За словами Жовкви, "почули конструктив з цього приводу".

"Президент України неодноразово запрошував прем'єр-міністра Віктора Орбана прибути в Україну, в Київ. Сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, і в тому числі ті, які хвилюють Угорщину. Ми готові запропонувати свої підходи, як це вирішити", – сказав Жовква.

Він підтвердив, що попри позицію Угорщини, діалог з цією країною триває.

"Відома позиція Угорщини, яка говорить, що вона не буде надавати військову допомогу Україні. Найкраще в дипломатії – це завжди діалог, розмова. Президент України мав декілька телефонних розмов з прем'єр-міністром Угорщини і до війни, і під час війни. Діалог є. Але, звичайно, під час повноцінного візиту є набагато більше можливостей і шансів провести його предметно і продуктивно", – додав Жовква.

Про те, що президент України запросив Орбана приїхати до Києва, угорські ЗМІ повідомили після зустрічі Зеленського й Орбана в Брюсселі. Чи прийняв угорський прем'єр запрошення, поки не відомо.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вляпався в скандал – він порівняв Україну з Афганістаном і назвав її "нічийною землею".

Пізніше він заявив, що завершення повномасштабної війни між Росією та Україною найближчим часом чекати не варто, оскільки російський диктатор Володимир Путін боїться поразки та не відмовиться від війни.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запросив Орбана до України ‒ в Офісі президента розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути