Ексклюзиви
неділя, 09 жовтня 2022 22:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на удари по Україні і пояснив, чому РФ відмовляється від переговорів

Зеленський відреагував на удари по Україні і пояснив, чому РФ відмовляється від переговорів
Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок російських ракетних ударів по Запоріжжю із 3 жовтня загинуло щонайменше 43 людей. Фото: ОП

Внаслідок російських ракетних ударів по Запоріжжю з 3 жовтня загинуло щонайменше 43 людей.

Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський в Telegram. Абсолютна більшість ударів російських окупантів приходить по цивільній інфраструктурі України, по цивільних людях.

"Цієї ночі внаслідок російських ударів по звичайних житлових будинках у Запоріжжі загинули щонайменше 14 людей. На жаль, ця кількість може зрости. Розбір завалів досі триває. Понад 70 людей поранені, серед них 11 дітей", – повідомив він.

За його словами, усім їм надається належна допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світ має бачити правду" ‒ Зеленський показав моторошні фото із Запоріжжя

"Удари цієї ночі продовжили серію російських ракетних ударів по Запоріжжю, які лише цього тижня, за час із 3 жовтня, забрали життя вже щонайменше 43 людей. А ще були удари по Харкову, по містах Донбасу, по інших містах України... Ще були удари іранськими безпілотниками, авіаудари", – зазначив президент.

Він наголосив, що постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів.

"Терор – це злочин, за який має бути покарання. Терор на державному рівні – це один із найжахливіших міжнародних злочинів, який загрожує не лише комусь одному у світі, але й усій міжнародній спільноті", – наголосив глава держави.

Зеленський подякував всім, хто допомагає Україні протистояти терору.

"Також дякую всім, хто воює та працює заради повернення Україні миру і кожному українцю – гарантій права на життя й безпеку. Вічна памʼять усім жертвам російського терору", – заявив Зеленський.

Глава держави також наголосив, що треба пришвидшити надання Україні достатньої кількості ефективних систем протиповітряної оборони.

"Саме переговори про надання таких систем ППО, саме переговори про збільшення іншої оборонної, політичної та фінансової підтримки України – це і є той єдино можливий переговорний формат, який може реально наблизити мир", – зазначив український лідер.

В результаті російського обстрілу Запоріжжя у неділю, 9 жовтня, збільшилась кількість поранених.

Загинули 13 людей, серед яких – дитина. 89 людей отримали поранення, 11 з яких – діти. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Ворог завдав удару по місту 12 ракетами Х-22 та Х-59, які випустив із літаків. Руйнування зазнали житлові будинки, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на удари по Україні і пояснив, чому РФ відмовляється від переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути