Ексклюзиви
понеділок, 10 квітня 2023 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримали зрадника, який "полював" на HIMARS і склади ЗСУ

Затримали зрадника, який "полював" на HIMARS і склади ЗСУ
СБУ затримала зрадника, який "полював" на HIMARS та розвідував склади з боєприпасами ЗСУ на Одещині. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Служба безпеки України викрила ще одного агента російських спецслужб. Затримали зрадника, який "полював" на HIMARS та розвідував склади з боєприпасами Збройних сил України на Одещині.

Фігурантом виявився строковик однієї з бригад Військово-морських сил ЗСУ, який був завербований ворогом після початку повномасштабної агресії, повідомила 10 квітня пресслужба СБУ.

"Окупанти обрали йому псевдонім "кримчанин" та відпрацювали завдання щодо збору інформації про оборону Одеської області. За вказівкою російської спецслужби їхній агент приховано фіксував місця дислокації штабу, бойової техніки та складів з ракетно-артилерійським озброєнням однієї з військових частин регіону. Крім того, він намагався виявити позиції реактивної артилерійської системи HIMARS", – ідеться в повідомленні.

Отримані відомості зрадник намагався передати своєму російському "куратору" через анонімний месенджер у вигляді позначок на електронних картах. Але співробітники СБУ спрацювали на випередження. Зловмисника своєчасно викрили і затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили зрадника, який "полював" за українською авіацією

Для маскування злочинних дій фігурант часто змінював сім-картки на мобільному телефоні, який використовував для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру в держзраді. Йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині викрила ще одного інформатора російської спецслужби. Затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської атомної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Затримали зрадника, який "полював" на HIMARS і склади ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути