четвер, 16 липня 2020 23:31

Затримали членів "Білого братства", які катували людей та збували наркотики

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали членів злочинного угруповання "Біле братство".

Зокрема, його лідера Яна Яцишина та чотирьох підлеглих (Артема Дощинського, Максима Засавицького, Михайла Крутька і Сергія Цимбала), повідомив Громадському колишній керівник поліції Дніпропетровської області Володимир Огурченко, який раніше контролював операцію.

Банда займається збутом наркотиків у регіоні, викраденням людей та незаконним зберіганням зброї.

  Затримання підозрюваного лідера ОЗГ
Затримання підозрюваного лідера ОЗГ

Наразі проводиться документування ймовірної причетності угруповання до близько десяти фактів катування людей, вимагання коштів, розбійних нападів. Встановлюють інших ймовірних фігурантів злочинів. Двом підозрюваним суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, щодо трьох питання вирішується.

Під час обшуків у членів банди вилучили автомати, помпові рушниці, пістолети, кулемет Дегтярьова, гвинтівку, вибухові речовини тротил та вибухові пристрої тощо.

  У бандитів вилучили арсенал зброї
У бандитів вилучили арсенал зброї

Також напередодні на Дніпропетровщині було затримано ще одного члена угруповання за спробу підкупу правоохоронця. За даними слідства, представник "Білого братства" запропонував заступнику начальника одного з відділів поліції Дніпропетровської області 130 тисяч гривень неправомірної винагороди за продовження злочинної діяльності в регіоні — наркоторгівлі. Під час передачі другої частини він був затриманий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція провела обшуки у сектантів із "Білого братства"

Лідер злочинного угруповання Ян Яцишин наразі є фігурантом справи щодо замаху на життя людини в Житомирській області, а також незаконному зберіганні зброї та збуту наркотиків. Також Яцишин є свідком у справі щодо подвійного вбивства у Нікополі, однак не з'являється в засідання. Автомобіль, який був помічений на місці вбивства у 2016 році схожий на той, в якому зупинили Яцишина того дня під час руху з Нікополя до Дніпра.

Раніше поліція вже заявляла про ліквідацію угруповання та затримання його представників, однак суди звільняли фігурантів з-під варти, а Яну Яцишину місцева поліція надавала позитивну характеристику до суду.

Зараз ви читаєте новину «Затримали членів "Білого братства", які катували людей та збували наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути