Ексклюзиви
середа, 01 березня 2023 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо РФ поширює фейки про "атаки на Придністров'я" ‒ аналітики пояснили

Навіщо РФ поширює фейки про "атаки на Придністров'я" ‒ аналітики пояснили
В ISW кажуть, що російська влада посилює інформаційні провокації навколо Придністров'я. Фото: slovoidilo.ua

Російська влада посилює інформаційні провокації, щоб відвернути увагу від відсутності своїх здобутків на полі бою.

РФ також намагається у такий спосіб уповільнити надання західних танків й іншої допомоги перед очікуваним українським контрнаступом. Про це у новому зведенні повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, 28 лютого, міноборони Росії звинуватило "США та їх пособників" у нібито плануванні провокації в Україні з використанням отрутохімікатів. Перед тим росіяни заявляли, що українські сили "планують атаки під російським прапорами на радіаційно небезпечні об'єкти в Україні, щоб звинуватити російські війська в ударах по таких об'єктах".

"Очевидне зростання кількості хибних попереджень про біохімічну та ядерну загрозу супроводжує скоординовану російську інформаційну операцію з використанням фальшивого прапора, яка звинувачує Україну у підготовці до вторгнення в окуповане Росією Придністров'я", ‒ йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові розповіли, як перемога України у війні з РФ вплине на Придністров'я

Аналітики наголошують, що російський диктатор Володимир Путін знову ввів ядерну риторику в російський інформаційний простір під час свого звернення до Федеральних зборів 21 лютого. Тоді він оголосив про намір Росії призупинити участь у Договорі про СНО.

Російські погрози стають гучнішими саме тоді, коли реалії на полі бою не відповідають очікуванням російської влади. Особливо, коли російським військам не вдається зайняти значні позиції в наступальних операціях в Україні.

"Міністерство оборони Росії та російські високопосадовці, ймовірно, посилять свою участь у таких інформаційних операціях у міру того, як російський наступ у Луганській області наближатиметься до кульмінації, а можливості для українських контрнаступів зростатимуть", ‒ зазначають в ISW.

На кордоні з Молдовою Сили оборони України проводять посилені заходи безпеки. Зокрема, будуються фортифікаційні споруди. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

На території невизнаного Придністров'я лише Російська Федерація може влаштувати провокації. Лише Молдові належить розв'язання придністровської проблеми, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо РФ поширює фейки про "атаки на Придністров'я" ‒ аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути