четвер, 04 січня 2018 10:21

Вишгородський суд зробив заяву щодо вбивства Ірини Ноздровської

Вишгородський суд зробив заяву щодо вбивства Ірини Ноздровської
Розслідування вбивства Ірини Ноздровської координує спеціальний штаб Нацполіції. Фото - Facebook

Судді, що працюють у штаті Вишгородського райсуду Київської області, не мають жодних зв'язків із вбитою правозахисницею Іриною Ноздровською, членами її родини, а також із Дмитром Росошанським, який вбив її сестру. Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

У заяві зазначається, що у штаті Вишгородського райсуду перебуває 10 суддів, з них діючих фактично 4, які розглядають усі категорії справ.

"Враховуючи інформацію наявну в Інтернет-ресурсах, наголошуємо, що працюючі судді Вишгородського районного суду Київської області не мають жодних зв'язків: а ні родинних, а ні будь-яких інших з Ноздровською І.С., подружжям Дуняк, громадянами Сапатінським М.А. та Росошанським Д.Ю.", - сказано у повідомленні.

Також там додали, що суддя Сергій Купрієнко, який є дядьком Россошанського, з травня 2017 року звільнений Вищою радою правосуддя у зв'язку з поданням заяви про відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такі злочини розкриваються в перші 5 днів" - експерт про вбивство Ноздровської

У прес-службі суду зазначили, що Купрієнко фактично обіймав посаду голови суду в період з жовтня 2007 року до лютого 2012 року.

"Колектив Вишгородського районного суду Київської області співчуває родині з приводу трагічної загибелі Ноздровської І.С. та сподівається на оперативне та ретельне розслідування цієї справи", - сказано в заяві.

Крім того, там додали, що в провадженні суду в період з 2010 по кінець 2017 року перебували 10 справ, пов'язаних з Ноздровською та членами її родини, та ще 5 справ є наразі. Також у провадженні суду перебувала справа, яка не підлягає розголошенню.

Ірину Ноздровську знайшли мертвою у річці вранці 1 січня. Зникла 29 грудня. Останні 2 роки займалася справою про загибель молодшої сестри. Її на автомобілі збив Дмитро Росошанський. Він племінник Сергія Купрієнка, який на той час був суддею Вишгородського суду.

Зараз ви читаєте новину «Вишгородський суд зробив заяву щодо вбивства Ірини Ноздровської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути