Ексклюзиви
субота, 15 липня 2023 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили всі атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу

ЗСУ відбили всі атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Ворог зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень. Про це ввечері 15 липня повідомив Генштаб ЗСУ. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу противника. Також, нашими захисниками протягом доби знищено шість розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два склади боєприпасів, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях та два засоби протиповітряної оборони противника.

Протягом поточної доби РФ завдала ракетно-авіаційного удару двома іранськими ударними БпЛА типу Shahed та двома зенітними керованими ракетами по Україні. В результаті успішної бойової роботи ППО України знищено два ударних БпЛА.

Крім того, ворог завдав 32 авіаційних ударів та здійснив 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили комплекс С-400 "Тріумф", з якого окупанти обстріляли Краматорськ

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії східніше Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районі південно-західніше Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Первомайського та завдав авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області.

На Мар'їнському напрямку, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаційного удару в районі Благодатного Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Збройні сили України змушені були змінити тактику контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, але й уповільнити звільнення територій.

Про це у статті під заголовком "Зазнавши великих втрат, українці переосмислили стратегію" пише американське видання The New York Times.

За даними NYT, за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки, зокрема західні зразки.

Цей рівень втрат техніки знизився до 10% у наступні тижні завдяки тому, що Україна змінила тактику ведення контрнаступу.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили всі атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути