Ексклюзиви
неділя, 28 липня 2024 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили втрачені позиції біля Торецька: аналітики показали нові карти боїв
8

Українські війська дещо просунулись та відновили раніше втрачені позиції поблизу Торецька Донецької області.

ЗСУ також мають успіхи у Вовчанську на Харківщині. Однак, російські загарбники просуваються на захід та південний захід від Донецька. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській області

За даними аналітиків, Сили оборони України нещодавно просунулися в межах Вовчанська. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 і 27 липня, показують, що ЗСУ просунулися далі вздовж вулиці Соборної у центрі міста та вулиці Степової у північно-східній частині.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Харківській області
Карта боїв у Харківській області

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що ЗСУ контратакували поблизу Стариці на північний схід від Харкова. Водночас російські окупанти продовжували наступ в районі Глибокого, Слобожанського, Вовчанська та Тихого.

У Харківському угрупованні військ ЗСУ заявили, що російські загарбники перекинули кілька груп з району Сотницького Козачка на передові позиції, ймовірно, на іншій ділянці фронту на Харківському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: Генштаб повідомив про ситуацію на різних напрямках

Бойові дії у Луганській області

Російські загарбники 27 липня продовжували наступ на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але лінія фронту не змінювалася.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Луганській області
Бойові дії у Луганській області

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ просунулися на південний схід від Куп'янська поблизу Глушківки та на північ від Піщаного, а також в лісовій зоні на захід від Кремінної. Однак, в ISW не знайшли підтвердження цих даних.

Окупанти також продовжували штурми в районі Синьківки, біля Табаївки, Новоселівського, Стельмахівки, в районі Новоєгорівки, Макіївки, Невського, Новосергіївки, біля Тернів та в районі Серебрянського лісництва.

Бойові дії у Донецькій області

Російські війська 27 липня продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку, але підтвердженого просування у цьому районі не було. 26 і 27 липня загарбники продовжували наступальні дії в районі Верхньокам'янського, Спірного та Івано-Дар'ївки.

Один з російських блогерів заявив, що частини російської 106-ї повітряно-десантної дивізії нібито закріплюють позиції на околицях Переїзного. Війська РФ також продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Автор: understandingwar.org
  Бої в районі Часового Яру
Бої в районі Часового Яру

Російські джерела стверджували, що війська РФ продовжують просуватися на захід від Калинівки. Хоча аналітики не мають підтвердження, що окупанти діють на захід від каналу Сіверський Донець - Донбас в межах населеного пункту чи прилеглої території.

Російські загарбники 26 і 27 липня продовжували наступальні дії в районі Часового Яру, Григорівки та Андріївки. Водночас українські війська нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 липня, показують, що ЗСУ відновили свої позиції на півночі населеного пункту Південне, що на південний схід від Торецька.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація в районі Торецька
Ситуація в районі Торецька

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися далі в центрі Залізного і в Північному, але в ISW не знайшли підтвердження цих даних.

Окрім того, загарбники 26 і 27 липня продовжували наступальні дії в районах Торецька, Північного, Залізного та Нью-Йорка. 27 липня окупанти просунулися на північний захід від Авдіївки, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Авдіївкою
Бойові дії під Авдіївкою

В Міноборони РФ стверджували, що підрозділи російського Центрального угруповання сил захопили Лозуватське, що узгоджується з оцінкою ISW щодо просування окупантів у цьому районі.

Російські блогери також заявляли, що війська РФ просунулися до східної околиці Веселого, увійшли в населений пункт і захопили приблизно третину селища. ISW поки не має підтвердження цієї інформації.

"Воєнкори" РФ стверджували, що російські війська на північний захід від Авдіївки також просунулися біля Вовчого та Прогресу та в напрямку Іванівки.

Росіяни продовжували наступальні дії в районі Калинового, біля Воздвиженки, Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Тимофіївки, Новоселівки Першої, Вовчого, Желанного, Межового, Лисичного, біля Яснобродівки, в районі Карлівки і Нетайлового 26 і 27 липня.

Нещодавно війська РФ просунулися на захід і південний захід від міста Донецька. У мережі 26 липня були опубліковані геолокаційні кадри, на яких показано, як загарбники піднімають триколор у північній Красногорівці. Це вказують на те, що загарбники нещодавно просунулися в селище, а російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ також просунулися в західну Красногорівку.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Донецькій області
Карта боїв у Донецькій області

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 липня, показують, що окупанти просунулися далі на південь від Костянтинівки під час механізованого штурму розміром з приблизно посилений батальйон, який здійснили в цьому районі 24 липня.

Війська РФ 26 і 27 липня продовжували наступальні дії в районі Георгіївки та Красногорівки, в районах Костянтинівки, Парасковіївки та Водяного. Позиційні бої тривали 26 і 27 липня на південь від Великої Новосілки, в тому числі в районі Урожайного в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей.

Бойові дії на півдні України

27 липня бої точилися на заході Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було. 26 і 27 липня тривали бойові дії поблизу Роботиного, Вербового, Малої Токмачки та біля Новоандріївки.

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ капітан Дмитро Лиховій 26 липня заявив, що окупанти проводять невеликі піхотні атаки по українських позиціях біля Малої Токмачки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у запорізькій області
Бойові дії у запорізькій області

Він також наголосив, що ЗСУ не бачили перекидання російськими військами резервів у Запорізьку область чи зосередження сил для наступальної операції на цьому напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти провели один невдалий штурм у невстановленому районі у Херсонській області.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв на Херсонщині
Карта боїв на Херсонщині

Один з російських "воєнкорів" заявляв, що війська РФ мають проблеми з постачанням безпілотників FPV з тепловізорами до новостворених підрозділів, які діють на Херсонському напрямку.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 28 липня склали 574 690 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1180 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 13 танків, 21 бойову броньовану машину та 51 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили втрачені позиції біля Торецька: аналітики показали нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути