середа, 03 квітня 2013 14:32

При підтопленнях на Західній Україні допомагатимуть військові

Можливими весняними паводками занепокоєні на заході країни. Особливо збентежені ситуацією, що склалась на Волині, Закарпатті, Львівщині та Рівненщині. Саме керівники цих областей першими звернулись до командування військових частин про допомогу під час льодоходу та можливого паводка.

За словами командира 13-го армійського корпусу генерал-лейтенанта Ігоря Колесника, визначено особовий склад, техніку та засоби для ліквідації наслідків у разі виникнення весняних паводків. Перевірено та підготовлено інженерну та автомобільну техніку, наявні плавзасоби, рятувальні жилети, та засоби електропостачання.

Автор: Фото Михайла Перкова
  Військовослужбовці за допомогою спеціально облаштованого КРАЗу встановили тимчасовий міст
Військовослужбовці за допомогою спеціально облаштованого КРАЗу встановили тимчасовий міст

У зоні відповідальності військових частин призначено евакуаційно-рятувальні групи та підривні команди. Особовий склад, залучений до проведення евакуаційно-рятувальних робіт, пройшов необхідну підготовку. У разі надзвичайних ситуацій начальники гарнізонів співпрацюватимуть з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевими органами влади.

Зокрема, на Рівненщині відбулись спільні командно-штабні тренування рятувальників та підрозділів Збройних Сил України із ліквідації наслідків можливого весняного водопілля у західному регіоні.

За легендою навчань, в річці Іква внаслідок різкого підняття рівня води було зруйновано міст та виникла загроза підтоплення житлових будівель. На місце події прибули оперативно-рятувальні підрозділи служб цивільного захисту району, важка інженерна та спеціальна техніка 107-го Центру дорожнього забезпечення ЗС України. Рятувальники потужною насосною станцією відкачали воду та укріпили берег річки. Військовослужбовці за допомогою спеціально облаштованого КРАЗу встановили тимчасовий міст.

Для протидії можливим паводкам на базі 107-го Центру дорожнього забезпечення Центрального управління інженерних військ ЗС України, що дислокується на Рівненщині, створено оперативну групу та загін із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. До складу загону входять групи зв'язку, радіаційного і хімічного спостереження, наметове містечко, інженерне забезпечення, а також 10 одиниць спеціальної та дорожньо-будівельної техніки.

Один із підрозділів Центру, що дислокується на Житомирщині у місті Новоград – Волинський, також перебуває у готовності надати допомогу людям у локалізації наслідків надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «При підтопленнях на Західній Україні допомагатимуть військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути