субота, 17 березня 2018 22:04

У Львові на хабарі впіймали голову райадміністрації

У Львові на хабарі впіймали голову райадміністрації
Голова РДА отримував хабарі за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання. Фото: Антикор

У Львові поліція затримала голову райадміністрації на хабарі у 105 тисяч гривень.

Чиновник вимагав та одержував неправомірну вигоду за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання, що працюють на території району. А також вирішував питання працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування.

"Хабарі одержував як від суб'єктів господарювання, так і від громадян. Якщо в першому випадку підприємці платили йому за лояльність, то в другому за лобіювання інтересів", - повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Руслан Марчук, йдеться на сайті Нацполіці.

Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 105 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення аналогічних питань. Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині міського голову засудили до 6,5 років ув'язнення

Правоохоронці вилучили підтверджуючу квитанцію про проведення розрахунків за послуги на вказану суму, яку чиновник отримав у якості хабара. Окрім квитанції, правоохоронці додатково вилучили і гроші.

Наразі тривають процесуальні заходи, вирішується питання затримання фігуранта справи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинення даного злочину голові РДА може загрожувати позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Разом з тим, як повідомляє Zaxid.net, мова йде про голову Залізничної райадміністрації Тараса Гниду.

У Львівській міськраді заявили, що на час розслідування посадовця відсторонили від посади.

"Неприпустимо, щоб в органах місцевого самоврядування працювали нечесні люди. Вимагаємо від поліції об'єктивного розслідування", – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Тарас Гнида працює головою Залізничної райадміністрації з грудня 2017 року. До того часу він два роки був керівником Франківської райадміністрації Львова.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на хабарі впіймали голову райадміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути