пʼятниця, 08 жовтня 2021 16:20

Власник торгової марки "Підрахуй" і вигнанець "слуг": найцікавіше про нардепа Полякова

Власник торгової марки "Підрахуй" і вигнанець "слуг": найцікавіше про нардепа Полякова
Народний депутат від групи "Партія" За майбутнє "Антон Поляков помер під час поїздки в таксі в Києві. Фото: slovoidilo.ua

8 жовтня в Києві помер нардеп Антон Поляков.

Йому стало зле, коли їхав у таксі. Поліцейські, які зупинили авто за порушення правил дорожнього руху, надавали допомогу Полякову. Викликали "швидку", проте врятувати його не вдалося.

Помер нардеп унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця, за результатами розтину. Тривають ще й інші судово-медичні дослідження.

Gazeta.ua зібрала все, що відомо про Антона Полякова.

Він народився 11 листопада 1987 року в Чернігові, повідомляють на сайті Верховної Ради. Виховувався в багатодітній родині із двома братами й сестрою.

Навчався в Чернігівському колегіумі, потім у Київському університеті ринкових відносин за спеціальністю "Право". Служив у Внутрішніх військах МВС України (Одеса), де охороняв рухомий склад під час етапування ув'язнених.

До політичної діяльності відкрив магазин із продажу підлогових покриттів. І зареєстрував торгову марку "Підрахуй".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть нардепа Полякова: у поліції розкрили "цікаві" подробиці

З 2016 року був очільником громадської організації "Український центр протидії злочинності та корупції".

У політику прийшов 2019 року. Тоді на парламентських виборах Поляков увійшов до ВРУ від "Слуги народу" - переміг на одномандатному виборчому окрузі № 206 у Чернігові.

Був членом парламентського комітету з питань антикорупційної політики й головою підкомітету з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу.

У листопаді того ж року Полякова виключили зі "Слуги народу". Бо не голосував за законопроєкти, за якими було спільне рішення фракції. Сам Поляков назвав це рішення політичною розправою.

2020-го став членом депутатської групи "За майбутнє". Того ж року балотувався на посаду мера Чернігова, але не набрав потрібної кількості голосів.

Відомо, що Поляков був проти ринку землі й депутатської недоторканності. Займався благодійністю - підтримував дитячі будинки, допомагав дітям із діабетом, висаджував дерева в Чернігові.

У вересні 2020 року на Полякова напали. Тоді в МВС заявили, що це може бути не пов'язане із політичною діяльністю. За словами правоохоронців, кривдник завдав Полякову кілька ударів і зник.

"Це був радше побутовий конфлікт. На нього напали не як на депутата. Просто п'яний якийсь. Ми його знайдемо й покараємо", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

В Антона Полякова залишилися двоє дітей.

Народний депутат від групи "Партія "За майбутнє" Антон Поляков помер у Києві в ніч проти 8 жовтня.

Депутата в непритомному стані виявив наряд патрульних в автомобілі таксі, який зупинили через порушення правил дорожнього руху. "Швидка" не змогла його реанімувати.

Водій стверджував, що взяв пасажира за кілька хвилин до того біля зупинки громадського транспорту в Дніпровському районі. Після цього його почало нудити в салоні. Усі цінні речі, документи й гроші були в депутата.

Поліцейські опрацьовують всі можливі версії, які призвели до смерті народного депутата Антона Полякова. Серед них - хронічні захворювання, на які страждав депутат, та отруєння.

Зараз ви читаєте новину «Власник торгової марки "Підрахуй" і вигнанець "слуг": найцікавіше про нардепа Полякова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути