пʼятниця, 03 грудня 2021 19:10

Віцечемпіон світу з сумо отримав 12,5 роки тюрми за вбивство

Віцечемпіон світу з сумо отримав 12,5 роки тюрми за вбивство
За вбивство байкера в Києві віцечемпіон світу з сумо Дмитро Слепченко отримав 12,5 років тюрми. Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Віцечемпіона світу з сумо Дмитра Слепченка визнали винним у хуліганстві та вбивстві байкера 36-річного Юрія Калініченка на Харківському шосу в Києві.

12,5 років в'язниці - такий вирок виніс Дарницький райсуд столиці 2 грудня.

"Під час дорожнього конфлікту обвинувачений кілька разів вистрілив із автомобіля у бік мотоцикліста, який зупинився на перехресті. Поранений чоловік від отриманих поранень помер. Підозрюваний з місця скоєння злочину втік", - розповіли в прокуратурі Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі розстріляного байкера повідомили нові факти убивства

Судовий процес тривав майже чотири роки. Своєї вини обвинувачений не визнав. Прокуратура просила для нього 15 років в'язниці.

Крім умисного вбивства Слепченку також інкримінували епізод зі стріляниною на парковці біля столичного супермаркету. А у Васильківському міськрайонному суді Київської області розглядається ще одна справа відносно нього ж - за фактами систематичних втеч зі спеціалізованої лікарні та зберігання наркотиків, які знайшли у його палаті.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Убивство сталося 24 травня 2017 року на Харківському шосе в Києві. Колишній чемпіон світу з сумо 30-річний Дмитро Слепченко розстріляв байкера 36-річного Юрія Калініченка.

Слепченко їхав у автомобілі Seat Leon. За кермом була його дружина. У суді заявив, убивати мотоцикліста не хотів. Байкер ображав, принижував морально. Поводився агресивно. Кинув чимось спортсмену в голову, відбив дзеркало на авто. Стріляниною спортсмен хотів його налякати.

Також Слепченко заявляв, що пістолет, із якого стріляв, йому підкинули. Знайшов під машиною, їхав здавати в поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Віцечемпіон світу з сумо отримав 12,5 роки тюрми за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути