Ексклюзиви
неділя, 17 вересня 2023 22:15

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ сказали, чим допоможе звільнення Кліщіївки у подальшому контрнаступі

В ЗСУ сказали, чим допоможе звільнення Кліщіївки у подальшому контрнаступі
Зі звільненням Кліщіївки Збройні сили України здобули для себе плацдарм, який дозволить продовжувати наступальні дії. Фото: Генштаб

Зі звільненням Кліщіївки Збройні сили України здобули для себе плацдарм, який дозволить продовжувати наступальні дії та звільняти нашу землю від окупантів.

Перш за все це контроль логістичних маршрутів, які забезпечують різними типами постачання місто Бахмут. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, звільнення цього населеного пункту дає захисникам України ряд переваг над ворогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на звільнення Кліщіївки

"Перш за все це контроль логістичних маршрутів, які забезпечують різними типами постачання місто Бахмут. Окрім цього, це оголення флангів, зокрема, південного, що дозволить нам в подальшому більш зручніше просуватися вглибину порядків противника, а також завдавати більш точних та більш глибших вогневих ударів, використовуючи артилерійські системи та інше озброєння, яке у нас є", – сказав він.

Також він зазначив, що після звільнення Кліщіївки українські військові продовжують закріплятися на місцевості та проводять стабілізаційні дії з розмінування.

"Наші підрозділи на цьому напрямку завдали дуже потужного ураження низці російський окупаційних підрозділів, а саме – десантним підрозділам, батальйону "Ахмат" з "кадирівцями", Шторм-зет з російськими злочинцям, ГРУ Генштабу РФ, а також розбили та завдали потужних ударів мотострілецьким підрозділам окупаційної армії", – додав він.

17 вересня населений пункт Кліщіївка остаточно звільнили від російських загарбників силами 80-ої окремої десантно-штурмової бригади,

Бійці бригади "Лють" разом із побратимами з Сил оборони повернули український стяг над звільненою Кліщіївкою. Про це повідомили у Facebook.

Водночас противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ сказали, чим допоможе звільнення Кліщіївки у подальшому контрнаступі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути