Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 17:20

У Запоріжжі пітбуль порвав своїх господарів

У Запоріжжі пітбуль порвав своїх господарів

20 березня в Шевченківському районі Запоріжжя собака породи пітбультер'єр напала на власних господарів. Закривавлену 30-річну жінку побачили на вулиці сусіди. Нещасна вибігла на проїжджу частину і втратила свідомість. Жінку негайно доставили в місцеву лікарню для надання невідкладної медичної допомоги.

Як повідомили в ЦГЗ ГУМВС регіону, опівночі на телефон "102" повідомлення надійшло від мешканців Шевченківського району. Для з'ясування обставин подій на місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу, Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області, співробітники кінологічного центру.

"Міліціонери оцінили обставини і зрозуміли, що 34-річний чоловік опинився в полоні у власного пса. З будинку доносився скажений гавкіт собаки. Господар лежав на ліжку і боявся поворухнутися, адже як тільки він намагався встати і вийти з кімнати, собака кидалася на нього і кусала. Зайти всередину будинку без допомоги фахівців-кінологів було неможливо. Ситуація ускладнювалася тим, що господар благав не вбивати пса. Тоді було прийнято зважене рішення відвернути увагу пітбуля. Кінолог переодягнувся в захисний костюм, розбив скло в тій кімнаті, де шаленів пес, і встромив у відкрите вікно велику палицю. На цю "наживку" і клюнув чотириногий, що дало можливість господареві вибігти з кімнати. На вулиці його чекала карета швидкої допомоги. З рваними ранами правої руки і спини постраждалого доставили в лікарню, де вже допомогу надавали його дружині", - повідомили в міліції.

Далі кінологи зайнялися приборканням норовливого пса. Зараз пітбультер'єр ізольований. Його відправили в обласну ветеринарну станцію для перевірки, чи не хворий на сказ собака.

За словами начальника кінологічної служби ГУМВС Євгена Михайлова, бійцівські інстинкти у собак таких порід закладені генетично, і абсолютно невідомо, що може стати каталізатором для їх пробудження.

Дуже багато, кажуть кінологи, залежить від господаря - як він ставиться до собаки, як з нею займається.

"Більшість людей, беручи собак бійцівських порід, сподіваються, що матимуть надійного охоронця, а замість цього отримують потенційного вбивцю. Адже неконтрольована собака - це бомба уповільненої дії, яка спрацює в першу чергу проти самого ж власника. Звичайно, порушення правил утримання та виховання впливає на психіку тварини. В цьому випадку невідомо, що вплинуло на психіку собаки, але встановлено, що обидва господарі собаки знаходилися в стані алкогольного сп'яніння", - розповів кінолог.

За фактом інциденту проводиться дослідча перевірка.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі пітбуль порвав своїх господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути