Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2023 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, як можуть допомогти МіГ-29 від Польщі та Словаччини

У Повітряних силах сказали, як можуть допомогти МіГ-29 від Польщі та Словаччини
Навіть в невеликій кількості МіГи від партнерів стануть поміччю в тому, щоб утримувати нашу авіацію в бойовому стані, заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Винищувачі МіГ-29 від Польщі та Словаччини посилять боєздатність парку літаків, які зараз є у Збройних сил України.

Однак ворог має в рази більше авіаційне угруповання, тому Україні зараз потрібна краща техніка, ніж МіГ. Про під час брифінгу заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Багато що залежить від того, в якому вони (винищувачі) стані. Але будь-яка допомога цією технікою для нас – безумовно хороші новини. Тому що ми зможемо посилити боєздатність того парку літаків, які в нас сьогодні є", – сказав він.

За його словами, зараз на озброєнні ЗСУ є літаки МІГ-29. Разом з винищувачами Су-27 вони виконують бойові завдання.

"Ці літаки періодично потребують нових запчастин, які вже не виготовляють. Тому передані Польщею та Словаччиною МіГи забезпечать зокрема запас донорських запчастин, що допоможе підтримувати в бойовому стані наші літаки", – зазначив він.

Він наголосив, що навіть в невеликій кількості МіГи від партнерів стануть поміччю в тому, щоб утримувати нашу авіацію в бойовому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Настав час прийняти рішення" ‒ у міноборони Словаччини зробили заяву про передачу літаків Україні

Водночас Ігнат зауважив, що російська армія має більше авіаційне угруповання, тому Україні зараз потрібні сучасні винищувачі.

"Міг-29 не має того широкого спектру озброєння, який може ефективно протистояти ворогу в повітрі та знищувати наземні цілі. Цей літак використовує старе радянське озброєння. Тому нам потрібні західні літаки, такі як F16", – наголосив речник Повітряних сил.

За його словами, це перш за все, щоб захистити наше українське небо від повітряного тероризму крилатими ракетами різних типів, якими сьогодні били по Україні.

"Бо саме західна техніка, західні винищувачі спроможні завдяки своїм потужним радарам та своїм ракетам новітнім ефективно протистояти і Shahed, і крилатим ракетам", – заявив Ігнат.

Також, за словами речника, західні літаки необхідні, щоб відігнати подалі від наших кордонів російську авіацію, яка запускає крилаті авіабомби, які мають "крила" і летять на десятки кілометрів.

"Російські літаки не входять в зону ураження нашої протиповітряної оборони і запускають ці бомби, які є для нас навим викликом. Потрібно задіювати далекобійні зенітно-ракетні комплекси. Необхідні сучасні винищувачі, щоб не допускати появи російської авіації поблизу наших кордонів", – сказав він.

Він додав, що сучасні літаки також допоможуть перебити логістику постачання ворогу на окуповані території паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів. А це допоможе деокупувати українські землі.

Надання союзниками винищувачів могло б вирішити хід війни в Україні. Питання щодо винищувачів F-16 складне, і зараз Київ очікує на прийняття цього рішення, заявив президент України Володимир Зеленський.

Польща готова допомогти Україні винищувачами МіГ-29 у рамках міжнародної коаліції. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда.

Президент висловив упевненість, що Україна буде готова ці літаки "використати негайно".

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, як можуть допомогти МіГ-29 від Польщі та Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути