середа, 19 лютого 2014 06:48

У Вінниці напали на машину з солдатами
10

"Бий їх, падлюк, вони зрадили Україну. А якщо не зрадник, то хай завтра пише рапорт та приєднується до нас", - кричить хлопець у чорній масці та розхитує "Газель", в якій їдуть солдати.

У Вінниці на вулиці Келецькій радикально налаштовані молодики напали на машину із солдатами строкової служби. Хлопці поверталися до своєї частини із тренувань. Шістьох рядових називали вбивцями та зрадниками. Почали розхитувати "Газель", щоб перекинути, спустили колеса. Втихомирили радикалів депутати обласної ради.
"У нас мирна акція, ці хлопці все зрозуміли, давайте відпустимо їх, нехай їдуть собі далі", - просив депутат обласної ради Сергій Свитко.

Заступилися за солдатів і жінки.

"Вони не винні, відпустіть їх, це ж теж чиїсь діти. Тільки не вбивайте наших дітей, хлопчики", - плакала 45-річна Наталія.

А вже через півгодини мітингувальники заблокували автомобіль ДАЇ, який весь час супроводжував колону.

"Вони не забезпечують нам нормальний рух містом, а шпигують за нами, он на задньому сидінні експерт з камерою. Все відзняв, і завтра всіх нас в тюрму", - гукають мітингарі.

Знову почали розхитувати авто, тепер з ДАЇвцями. Вимагали від експерта знищити запис та віддати карту пам'яті з камери. Хвилин 20 люди сперечалися між собою, також з правоохоронцями. Дійшли згоди на тому, що запис таки видалили, експерт вийшов з машини, а працівники ДАЇ і далі поїхали попереду колони.

"Ми будемо ходити всю ніч, нехай люди приєднуються. Я сьогодні навіть нічого не їв, цілий день мітингую. Якщо треба – буду ходити без перерви Вінницею, поки нас не почують. 12 років тому я на велосипеді приїхав із Португалії. Бо ще тоді зрозумів, що ми живемо в центрі Євпропи, і не маємо комусь прислужувати заробітчанами", - каже Іван Мераховський, гордо поправляючи козацького оселедця.

На дев'яту вечора мітингувальники пройшли трьома мікрорайонами міста. Обіцяли, що ходитимуть всю ніч.

Нагадаємо, у Вінниці о шостій вечора п'ять сотень мітингувальників вирушили колоною із Євромайдану спальними районами міста. Супроводжували їх машини ДПС та ДАЇ. Рух містом перекрили повністю. Пропускали тільки швидку допомогу. Під українськими прапорами активісти безперебійно вигукували: "Вінниця не спи", "Винничани, приєднуйтесь до нас". За годину чисельність людей в колоні збільшилася вдвічі. До пішоходів долучалися автомобілісти та велосипедисти.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці напали на машину з солдатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути