Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2022 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україну будують нову "Мрію" – літак уже готовий на 30%

В Україну будують нову "Мрію" – літак уже готовий на 30%
Росіяни спалили найбільший у світі літак "Мрію" у перший день війни проти України - 24 лютого. Фото: twitter.com/radiosvoboda

Україна почала будувати другий літак моделі Ан-225 "Мрія".

Таким чином намагаються відродити борт, який знищили російські окупанти в Гостомелі Київської області на початку повномасштабного вторгнення. Про це заявив генеральний директор ДП "Антонов" Євген Гаврилов, передає видання Bild.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пам'ять про загиблих льотчиків треба побудувати нову "Мрію" - Зеленський

За його словами, нова "Мрія" вже готова на 30%.

"Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав", – наголосив Гаврилов.

Орієнтовна вартість будівництва другої "Мрії" становить €500 млн. Із пошуком фінансування на покриття витрат має допомогти міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле. Раніше туди часто літала знищена "Мрія". До того ж, там тимчасово базується авіакомпанія "Антонова".

Росіяни спалили найбільший у світі літак "Мрію" у перший день війни проти України - 24 лютого. Сталося це у результаті повітряної атаки російських окупантів на аеропорт в Гостомелі під Києвом. Його обстрілювали з вертольтів. Повністю розбомбили літак після п'ятого авіанальоту.

Служба безпеки України встановлює усі обставини знищення літака АН-225 "Мрія". Зокрема те, чому керівництво ДП "Антонов" не вжило усіх необхідних заходів для його збереження.

АН-225 "Мрія" – найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Активно використовувався під час пандемії коронавірусу. Зокрема, у квітні 2020-го літак доправив з Китаю до Києва 103 т медичних засобів для боротьби з коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «В Україну будують нову "Мрію" – літак уже готовий на 30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути