четвер, 29 травня 2014 14:45

В Україні іде новий вид війни, розв'язаний російським керівництвом — експерт

В Україні іде новий вид війни, розв'язаний російським керівництвом — експерт

В Україні зараз триває війна нового виду, вважає голова Полтавського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану 57-річний полковник запасу Юрій Цомартов. У Афганістані служив два роки, був командиром зенітно-ракетної батареї "Шилка".

"Оцінку цій війні історики дадуть пізніше. Бо це ноу-хау в захопленні територій. Раніше такого ще ніхто не вигадав. Використовується незадоволеність людей, захоплюють державні заклади, без будь-яких спостерігачів проводять референдум і замовний процент волевиявлення. Так було в Криму і в нас на Сході. Ці технології розроблялися в грамотних місцях і з урахуванням психології та менталітету людей у Криму й на Сході України. Армія заздалегідь навмисне знищувалась, навмисне нагніталось становище".

На цій війні легко робити провокації.

"Форма, техніка і мова всіх учасників однакова. Щоб створити провокацію, нічого не треба. Колорадську стрічку зняв, причепив синьо-жовту і ти вже силовик український. Знову поміняв стрічку - і ти вже сепаратист. Почепив український прапор і йди обстрілюй, знімай усе на камеру і показуй на російському телебаченні. А всі росіяни будуть думати, що так воно і є. Будуть думати, що це Правий сектор. Складність в тому, що можна маніпулювати громадською думкою. Тому росіяни і вірять, що в нас націоналізм і фашизм панує в усіх районах. Ми програємо інформаційну війну".

Військові втрачають техніку і гинуть, бо терористи прикриваються мирним населенням.

"Терористи навмисне виводять людей чимось незадоволених або людей проплачених. Вони знають, що український солдат не буде давити мирних людей. А за ними стоять бойовики. Тільки наші солдати покинули броню, бойовики їх беруть на мушку, нейтралізують, захоплюють полонених. Методику дій над такою тактикою повинні розробляти психологи".

"Очистити дорогу - функція внутрішніх військ. Тому має бути взаємодія між збройними силами і міліцією. Якщо ідуть війська, то забезпечити їм просування повинні саме ці органи. Хоча я так вважаю, що один постріл гармати з бойової машини людей би розігнав".

Щоб визначити вид війни, треба знати, із ким воюємо, вважає Цомартов.

"Нема в нас відомостей по сепаратистах. Якби в нас працювала розвідка, то вона б сказала, що от є в нас керівники, яких послав Путін, знали б кількість козаків донських, найманців, командирів. Тоді б ми знали, чи це ідейна війна, чи замовлення Путіна. Тоді б можна було б дати назву цій війні. Це новий вид війни, розв'язаний російським керівництвом".

Зараз ви читаєте новину «В Україні іде новий вид війни, розв'язаний російським керівництвом — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути