середа, 06 лютого 2013 03:27

У США група шахраїв викрала з кредитних карт 200 мільйонів доларів

У США група шахраїв викрала з кредитних карт 200 мільйонів доларів
Фото: glavred.info

Правоохоронним органам США вдалося розкрити одну з найбільших в історії країни афер з кредитними картами, в результаті якої шахраям вдалося викрасти як мінімум 200 мільйонів доларів, повідомляє Associated Press у вівторок, 5 лютого. Звинувачення в рамках справи висунуті проти 18 осіб, що входили до злочинної групи.

За даними правоохоронних органів, шахраї, що базувалися в основному в місті Ньюарк, діяли з 2007 року. Злочинна група використовувала близько семи тисяч підроблених посвідчень особи, отримавши з їх допомогою більше 25 тисяч кредитних карт.

При зверненні за кредитними картами шахраї надавали не тільки підроблені посвідчення особи, але і фальшиві рахунки за оплату ЖКГ і інші документи, що нібито підтверджують їх платоспроможність. Після отримання карт шахраї використовували їх для платежів на невеликі суми, вчасно погашаючи заборгованість, щоб покращити свою кредитну історію.

Потім у кредитне агентство відправлявся фальшивий звіт, що підтверджував надійність і платоспроможність власника такої карти. Кредитний рейтинг позичальника ріс і банк збільшував для нього ліміт кредитування. Однак відразу ж після того, як фальшиві позичальники отримували доступ до значних сум, вони витрачали або знімали з таких карт усі кошти.

Злочинна група діяла, за даними правоохоронних органів, на території 28 штатів. Отримані шахрайським шляхом кошти переводилися в Пакистан, Індію, ОАЕ, Канаду, Румунію, Китай і Японію.

Представники правоохоронних органів США поки не розкривають особистості обвинувачених в причетності до цього шахрайства. Повідомляється лише, що четверо з 18 обвинувачених були взяті під варту деякий час назад і троє з них вже визнали свою провину. Ті 14 обвинувачених - всі громадяни США - постали перед судом у Ньюарку 5 лютого, де їм висунули звинувачення в шахрайстві в банківській сфері. Обвинуваченим загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 30 років і штрафу у розмірі мільйона доларів США.

У рамках справи в декількох будівлях в Ньюарку, в тому числі в трьох ювелірних магазинах, у вівторок були проведені обшуки. Яким чином ці будівлі пов'язані з обвинуваченими у шахрайстві з кредитними картами, поки не роз'яснюється.

Розслідування справи триває, додали представники правоохоронних органів, не виключивши, що фінальна сума збитку, заподіяного шахраями, може значно перевищити 200 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «У США група шахраїв викрала з кредитних карт 200 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути