Ексклюзиви
субота, 08 березня 2014 00:23

У Севастополі невідомі побили представників українських ЗМІ

У Севастополі невідомі побили представників українських ЗМІ
Фото: АР

Журналістка кримсько-татарського каналу "АТР" Ліля Буджурова заявляє, що під українською військовою частиною №2355 група невідомих, яких вона ідентифікує як "дружинників", побили українських журналістів.

"На українських журналістів, що знаходяться поруч з військовою частиною №2355 - тактична група "Крим", скоєно напад "дружинниками Аксьонова. Журналісти жорстоко побиті, за автомобілем, в якому знаходиться Олена Механік, була організована гонитва. Машину розбили, відібрали камери", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

Через годину Буджурова написала, що зв'язку з її колегою Механік досі немає, як і з її оператором. Також, за її словами, є неперевірена інформація, про те, що кілька журналістів були захоплені "самообороною Криму".

Близько 20.00 помічник чергового частини А-2355 повідомив, що "російські солдати штурмують українську військову частину А2355". За його словами, російські військові армійським КамАЗом пробили ворота військової частини, захопили довколишній будиночок, а зараз прориваються до командного пункту.

Пізніше в Міноборони України уточнили, що близько 20 людей штурмують командний пункт тактичної групи "Крим" Повітряних сил України (військова частина №2355). Серед групи нападників - "козаки", а також місцеві радикали з битами, які кидали світлошумові гранати.

У свою чергу, Аксенов в ефірі "Шустер-Live" на Першому національному в п'ятницю ввечері заявив, що штурму військової частини не було. "Я зідзвонився: зараз загони самооборони оточені журналістами. Ворота частини на місці, жодних спроб нападу немає. Небезпеки для життя громадян теж немає", - сказав він.

Разом з тим станом на 23.45 зв'язку з військовою частиною, а також з журналістами, які прибули під частину, немає. За попередніми даними, військовослужбовці перебувають в бункері, і зв'язку з ними поки що немає. По міському телефону теж ніхто не відповідає.

Військова частина А-2355 розташована в Севастополі в Юхаріной балці.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі невідомі побили представників українських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути