пʼятниця, 04 серпня 2023 10:21

У Росії тоне військовий корабель. Повідомляють про спецоперацію СБУ та ВМФ

У Росії тоне військовий корабель. Повідомляють про спецоперацію СБУ та ВМФ
У Росії пошкоджено корабель "Оленегорский горняк". Фото: t.me/operatyvnii

Біля берегів Новоросійська в РФ пошкоджено й тоне російське судно.

За попередніми даними, його підбили вночі 4 серпня під час атаки морських дронів. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Пошкоджено великий десантний корабель "Оленегорский горняк". Саме він, за версією російських пропагандистів, разом із протидиверсійним катером "Суворівець" нібито відбивав атаку дронів.

У мережі публікують відео, де видно, що судно похилилося на бік та повільно тоне. Поблизу нього перебувають кілька інших суден. Ймовірно для евакуації екіпажу. Повідомляли також, що пошкоджений корабель транспортують до берега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в тимчасово окупованій Феодосії: атакована нафтобаза

Офіційно інформацію про пошкодження корабля в РФ не коментують, запевняють, що атаку дронів нібито відбито без пошкоджень і втрат.

"Міноборони РФ, як завжди, розповідає, що всі атаки відбили, жодних ушкоджень. Але чому тоді один з корабликів дуже втомлений, в трюмах вода і його намагаються буксирувати до пункту базування?" ‒ написав у Telegram офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Водночас джерело LIGA.net у Службі безпеки України повідомило, що ураження російського військового корабля ‒ це результат спецоперації СБУ та Військово-морських сил ЗСУ.

За інформацією видання, на ворожому кораблі перебувало близько 100 чоловік екіпажу. А безпілотник був начинений 450 кг тротилу.

"Унаслідок атаки корабель отримав "серйозну пробоїну" і зараз не може виконувати свої бойові завдання", ‒ зазначило джерело в СБУ.

У Новоросійську, що в Краснодарському краї РФ, вранці 4 серпня прогриміли вибухи. Гучно було в районі гавані, там також чули звуки стрілянини. У Міноборони Росії заявили про атаку двома морськими безекіпажними катерами.

Російські кораблі нібито відбили атаку українських безекіпажних катерів. За даними місцевої влади, постраждалих та руйнувань немає.

Зараз ви читаєте новину «У Росії тоне військовий корабель. Повідомляють про спецоперацію СБУ та ВМФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути