середа, 18 квітня 2012 18:37

У Полтаві даішник стріляв в автомобіль під керуванням п'яного водія

У Полтаві даішник стріляв в автомобіль під керуванням п'яного водія
Лише пострілом по колесу авто зумів зупинити правопорушника інспектор ДАІ. Фото: zakarpattya.net.ua

У Полтаві інспектор ДАІ, щоб зупинити автомобіль, стріляв по колесах.

Про це повідомив в середу центр зі зв'язків з громадськістю облуправління міліції.

За інформацією правоохоронців, 15 квітня близько 18.30 співробітники Державтоінспекції наздоганяли автомобіль ВАЗ-2108 під керуванням 26-річного непрацюючого полтавчанина.

"Екстрені дії правоохоронцям довелося зробити після того, як на вимогу працівника взводу ДПС зупинитися, хлопець не відреагував. Навпаки, намагався втекти від правоохоронців. Запідозривши, що в автомобілі можуть перебувати злочинці, міліціонери почали переслідування", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 "липових" посвідчень відібрали даішники в київських водіїв

В ході переслідування правопорушник неодноразово створював на дорозі аварійні ситуації. Щоб зупинити втікача, інспекторові ДАІ довелося застосувати табельну вогнепальну зброю, спочатку - попереджувальний постріл вгору. Але водій не реагував і продовжував створювати небезпеку на дорозі. Тоді міліціонер зробив влучний постріл по колесу автомобіля правопорушника, і машину вдалося зупинити.

З'ясувалося, що крім водія, який згідно з актом медичного обстеження був у стані алкогольного сп'яніння, в салоні автомобіля знаходилися ще три пасажири: 34-річний чоловік і дві жінки, 35-ти і 26-ти років. Під час затримання вказані особи агресивно поставилися до правоохоронців, погрожували звільненням, грубо лаялися. Даішникам довелося викликати підмогу і доставляти автомобіль і пасажирів до Ленінського райвідділу міліції.

Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню працівника міліції). Кожному із затриманих загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 136 до 255 грн. або виправні роботи на строк до 2 місяців із відрахуванням 20% заробітку.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві даішник стріляв в автомобіль під керуванням п'яного водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути