Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2022 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі підтвердили передачу Україні танків PT-91

У Польщі підтвердили передачу Україні танків PT-91
Польща передала Україні танки PT-91. Фото: wikipedia.org

Польща передала Україні танки PT-91 Twardy.

Польща планує покрити свій дефіцит танків шляхом поставок з Південної Кореї. Про це заявив речник Агентства озброєнь Міноборони Польщі Кшиштоф Платек в інтерв'ю каналу Wolski o Wojnie.

"Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня", – сказав Платек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищують російських окупантів польськими "Крабами"

Точну модель корейських танків він не назвав, але польські журналісти припускають, що мова йде про танки K2 "Чорна пантера", які дешевше як в плані вартості, так і в плані обслуговування, ніж американські Абрамси, про які йшлося раніше.

Танк PT-91 - це основний польський бойовий танк, заснований на ліцензійному варіанті радянського Т-72М1. Перші прототипи PT-91 були зроблені в 1993 році. Базовий варіант танка серійно випускався з 1995 по 2002 рік.

Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки ERAWA. Вона має 394 блоки. Вони покривають передню частину корпусу і вежу. Ці блоки розташовані практично без проміжків один до одного. Тести показали, що ERAWA блоки збільшують захищеність танка на 30-70% залежно від типу снаряда.

Минулого місяця Польща підписала найбільшу угоду за останні 30 років про постачання зброї для України. Західний сусід передасть понад 50 гаубиць Krab. Раніше в Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам в Україні особливого статусу. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда під час виступу до 79-ї річниці Волинської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі підтвердили передачу Україні танків PT-91». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути