четвер, 03 листопада 2022 11:22

В МЗС відповіли на заяви Путіна про додаткові зобов'язання України щодо "зернового коридору"

В МЗС відповіли на заяви Путіна  про додаткові зобов'язання України щодо "зернового коридору"
Речник МЗС України Олег Ніколенко розповів, що жодних нових зобов'язань в рамках роботи "зернового коридору" Україна не брала. Фото: ukrinform.ua

Ніяких нових зобов'язань, які виходили би за межі вже існуючих в зерновій угоді, Україна на себе не брала.

Так на словами російського диктатора Володимира Путіна про нібито надання Україною "ґарантій" про невикористання "зернового коридору" в військових цілях відповів речник українського МЗС Олег Ніколенко. Про це він написав у Facebook.

За його словами, Україна не використовувала і не планувала використовувати "зерновий коридор" у військових цілях. Окрім того, українська сторона чітко дотримується положень зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував відновлення участі РФ у зерновій угоді

"Нагадаю, що в рамках цієї угоди сторони зобов'язалися ґарантувати безпечне та надійне середовище функціонування "зернового коридору". Україна ніколи не наражала зерновий маршрут на небезпеку. Москва повернулася до зернової угоди завдяки активній дипломатії Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів Путін. Це була позиція сили, а не поступок", ‒ наголосив Ніколенко.

Речник МЗС подякував ООН та Туреччині за лідерство задля відновлення функціонування "зернового коридору".

Робота "зернового коридору" у Чорному морі триває. Збіжжя в Україні продовжують відвантажувати. Про це в інтерв'ю виданню Habertürk розповів міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" у зерновій угоді. Про це Путін заявив у середу, 2 листопада. Він нервував і смикав пальці. Президент РФ заявив, що "дав вказівку" міністерству оборони "відновити повноцінну участь у цій роботі".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС відповіли на заяви Путіна про додаткові зобов'язання України щодо "зернового коридору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути