четвер, 10 жовтня 2013 13:37

У Криму розгорілася війна за землю: селяни з вилами і плакатами "палять" продажних суддів
6

Фото: Фото: crimea.comments.ua

Приблизно 250 осіб вийшли на вулиці с.Віліно в Бахчисарайському районі з вилами, плакатами і опудалами продажних суддів, бандитської влади і рейдерів, яких стали палити.

Більше того, біля контори агрофірми, мітингувальники підпалили старий "Москвич". Таким чином, люди вимагають зупинити свавілля агрофірми, яка відбирає у них землю.

Співробітники ДержНС оперативно намагаються гасити всі загоряння, а співробітники міліції закликають радикально налаштованих селян заспокоїтися, але поки безрезультатно.

Нагадаємо, сьогодні біля ринку "Південний" у селі Віліно зібралися громадяни з числа пайовиків сіл Бахчисарайського району, незадоволені рішенням Вищого господарського суду України про законність розпаювання та видачі державних актів на території Вілінської і Песчанівської сільських рад.

Як повідомлялося, раніше пайовики вже неодноразово перекривали трасу Сімферополь- Бахчисарай і підпалювали гумові покришки, задиміли все їдким чорним димом.

На такі заходи селян змусила піти "Агрофірма "Крим". 16 років тому колишні працівники колгоспу отримали земельні та майнові паї, але комерційна фірма, що проголосила себе правонаступницею колгоспу, через суд відбирає у людей ділянки.

Селяни жили спокійно майже 1,5 року, так як були переконані, що в суді відстояли своє право на земельні ділянки. Але з'явилося нове рішення суду, і знову комерсанти зазіхають на їх землю.

Верховний суд України встав на сторону агрофірми, частково задовольнив її позов і направив справу на повторний розгляд до Вищого Господарського суду.

Зараз ви читаєте новину «У Криму розгорілася війна за землю: селяни з вилами і плакатами "палять" продажних суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути