Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 01:43

В Кременчуці Національна дружина побилася з поліцією

В Кременчуці Національна дружина побилася з поліцією
Сталася бійка між Нацдружиною і поліцією. Фото: Укрінформ

У Кременчуці на Полтавщині стався конфлікт між представниками громадської "Національної дружини" та правоохоронцями. Дружинники намагалися обмалювати та обклеїти фасад, як самі вирішили, незаконної забудови на території скверу.

Власник закладу викликав поліцію та заявив, що має всі необхідні документи на руках. Поліцейські затримали порушників, а решта дружинників прийшла затриманих відбивати. У сутичці застосовувався сльозогінний газ, повідомляє ТСН.

Офіційно коментувати події в Кременчуці представники "Національної дружини" не стали. Там стверджують, о організація покликана забезпечувати порядок на вулицях, вирішувати проблеми в суспільстві та допомагати у надзвичайних ситуаціях, зокрема сприяти правоохоронцям. Більшість членів організації є вихідцями з національного корпусу "Азов".

Дружинники кажуть, що переважно патрулюватимуть вулиці, боротимуться з поширенням наркотиків і дбатимуть про охорону довкілля. У суперечливих ситуаціях обіцяють викликати поліцію і не бити тих, кого підозрюватимуть у правопорушеннях, але "дуже доступно" пояснювати, "що так робити не потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков нагадав, у кого монополія на силу

У Міністерстві внутрішніх справ України діяльність національних дружин трактують як громадський рух, проте право на застосування сили залишають тільки за державою.

Зараз ви читаєте новину «В Кременчуці Національна дружина побилася з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути