субота, 01 грудня 2012 12:22

У Конго літак з українським пілотом протаранив будинок: близько 30 загиблих

У Конго літак з українським пілотом протаранив будинок: близько 30 загиблих
Фото: english.sina.com

У Республіці Конго в п'ятницю, 30 листопада, розбився вантажний літак. Як повідомляє Agence France-Presse, катастрофа сталася в аеропорту столиці, міста Браззавіль.

У результаті катастрофи загинув екіпаж літака, а також близько 30 місцевих жителів. На борту було троє або четверо чоловік, пише Lenta.ru.

Ще 20 чоловік отримали травми і були госпіталізовані.

За даними ЗМІ, літак, що здійснював посадку в умовах шторму, викотився за межі злітно-посадочної смуги, врізався в будинок і в будівлю, де розташовувався бар, після чого скотився в яр.

Літак прилетів в Браззавіль з порту Пуент-Нуар з вантажем автомобілів та інших товарів.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ, загиблий в Конго пілот транспортного літака Іл-76 був громадянином України.

Водночас, Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію іноземних ЗМІ про те, що загиблий в Республіці Конго пілот транспортного літака Іл-76 був громадянином України.

"МЗС України зараз перевіряє цю інформацію", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Нагадаємо, У березні 2011 року в результаті схожої авіакатастрофи військово-транспортний літак Ан-12, що належав компанії "Транс ейр Конго", при заході на посадку в аеропорт Пуент-Нуар втратив управління і впав на житлові квартали. Тоді загинули щонайменше 19 місцевих жителів і всі четверо членів екіпажу. Двома роками раніше такий же літак розбився при підльоті до аеропорту Браззавіля, впавши на кладовищі в 11 км від злітно-посадкової смуги. З шести чоловік екіпажу не вижив ніхто.

Зараз ви читаєте новину «У Конго літак з українським пілотом протаранив будинок: близько 30 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути