Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2011 22:27

У Києві поширюється сказ

У Києві поширюється сказ

Через сказ карантин оголошено в трьох районах міста Києва: Подільський, Оболонський, Дніпровський. Прилеглі райони вважаються загрозливою зоною.

Розповсюдження недостовірної інформації щодо відсутності захворювання у місті призводить до дезінформації людей і таким чином створює небезпеку для суспільства, вважають у Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини.

"Всі, хто сумніваються, можуть звернутися до вагітної жінки, яка постраждала від укусу скаженої безпритульної собаки. Тепер важко щось казати про її долю і долю дитини. На місці цієї жінки міг опинитися будь-яка інша люди, яка ходить по Києву", - сказала голова Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини Оксана Рудь.

За її словами, якщо раніше була загроза для собак, поки їх було менше, то зараз існує загроза для людей, адже у Києві велика кількість безпритульних собак, які бігають зграями і можуть швидко розповсюджувати інфекцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський міліціонер помер від сказу

"Якщо мова йде про епізоотичне благополуччя – це такий самий процес, як і той, коли лікарі проводять передбаченні заходи. Повинні бути професійні дії. Єдиний шлях вирішити цю проблему – забрати тварин з вулиць. Згідно усіх санітатарно-епідеміологічних норм на території міста безпритульних тварин бути не повинно", - переконана Оксана Рудь.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України офіційно підтвердила три факти встановлення діагнозу сказу у тварин та території Києва.

Для вирішення нагальних проблем щодо ліквідації та профілактики сказу засідала Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Київській міській держадміністраці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві поширюється сказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути