середа, 12 березня 2014 11:41

У Києві 10 людей отруїлись пловом з супермаркету

У Києві 10 людей отруїлись пловом з супермаркету
Фото: eda.ru

У столиці 10 людей отруїлися їжею з кулінарного цеху супермаркету "Білла". 9 працівників цього торгового закладу відсторонили від роботи, повідомили у прес-службі Головного управління Держсанепідслужби у Києві.

Так, після дослідження СЕС, 9 працівників виявились носіями стафілококу. Їх відсторонили від роботи.

Нагадаємо, у шести громадян, які отруїлися в супермаркеті, виявили харчову токсикоінфекція (ХТІ) та у чотирьох мешканців міста гострий гастроентероколіт (ГЕК).

Люди пов'язують своє захворювання з харчовими продуктами, що були виготовлені у кулінарному цеху супермаркету "Білла" ПІІ "Білла-Україна" м.Києва. Всі 10 хворих госпіталізовані в інфекційні відділення.

Згідно отриманих результатів бактеріологічних досліджень, готовий кулінарний виріб – плов з курячим м'ясом – не відповідає вимогам нормативних документів – у ньому виявили патогенний стафілокок.

Кулінарний цех тимчасово закрили. Відповідальну особу – менеджера роздрібної торгівлі ПІІ "БІЛЛА Україна" притягнули до адміністративної відповідальності, на суб'єкта господарювання ПІІ "Білла-Україна" наклали фінансову санкцію за реалізацію продукції, що не відповідає встановленим вимогам.

Станом на 11 березня п'ять постраждалих осіб виписані зі стаціонарів міста Києва, інші п'ять знаходились на стаціонарному лікуванні, стан хворих стабільний, готуються до виписки. Епідрозслідування продовжується.

Зараз ви читаєте новину «У Києві 10 людей отруїлись пловом з супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути